De keuze voor gymschoenen voor jonge kinderen is gebaseerd op 4 belangrijke criteria: de grip, het gemak van aantrekken of sluitgemak, de flexibiliteit en psychomotorische ontwikkeling. De keuze is afhankelijk van de vorm van de voet van je kind en je eisen qua comfort !

 

DE GRIP

Om te voorkomen dat je kind gaat schuiven tijdens het lopen moet de zool zijn voorzien van anti-slip en een verstevigde voor- en achterkant.

gymschoenen_aanhankelijkheid_artengo

HET SLUITGEMAK

Sommige schoentjes zijn voorzien van een sluiting met klittenband. Dit type sluiting kan al vrij snel zelfstandig door een kind gebruikt worden. De kleine ronding aan de zijkant zal het makkelijker maken om het verschil tussen de linker- en rechterschoen te zien. Dit maakt het onmogelijk om zich te vergissen.

gymschoenen_sluitgemak_artengo

DE FLEXIBILITEIT

Een flexibele zool volgt de bewegingen van de voet van je kind en geeft tevens isolatie van de grond.

gymschoenen_flexibiliteit_artengo

DE PSYCHOMOTORISCHE ONTWIKKELING

Jonge kinderen kunnen eigenlijk het beste op blote voeten lopen. Het helpt ze bij het leren van het loopgevoel. De zenuwen onder de voet bepalen hoe het lichaamsgewicht moet worden verdeeld om te zorgen voor een goede balans. Daarom moet een goede schoen voldoen aan het ‘blote voet gevoel’.

Hoe? Met een dunne zool, ultra zachte stof en antislip. Dit zorgt ervoor dat jonge kinderen hun evenwicht, motoriek en coördinatie zonder beperking kunnen ontwikkelen en tevens biedt het bescherming tegen de kou en gevaarlijke oppervlaktes.

Hoe kies ik gymschoenen voor mijn kind ?
Hoe kies ik gymschoenen voor mijn kind ?

ALICE

ONZE KINDER GYM SPECIALIST

In tegenstelling tot gymschoenen zijn deze schoentjes alleen voor binnengebruik (op droge en vlakke vloeren). Om goed contact met de grond te houden, kunnen ze het beste zonder sokken worden gedragen. Geschikt voor allerlei gymnastiek activiteiten, maar ook voor thuis of op de kleuterschool.