HOE KIES IK MIJN ENERGIEGELS?

Energiegels zitten boordevol energie, zijn gebruiksvriendelijk en gemakkelijk te vervoeren. Ze zijn onmisbaar voor wie intensief aan sport doet. Vooral bij duursporten zoals hardlopen en wielrennen worden energiegels veel gebruikt.

gels-energetiques

Maar wanneer moet je ze innemen? En hoe maak je een doordachte keuze? In dit artikel vind je de antwoorden.

ENERGIEGELS: BOOST TIJDENS DE INSPANNING

Tijdens het sporten zorgen energiegels voor een boost die je lichaam nodig heeft om de inspanning tot op het einde vol te houden en je prestaties op niveau te houden. Het grote voordeel? Een gel levert energie in een compacte vorm. Bovendien kan je hem gemakkelijk vervoeren en innemen. Tot slot zijn er tal van smaken verkrijgbaar.

Meerdere studies hebben het nut van energiegels al aangetoond. Een onderzoek bij tien lopers die een inspanning van twee uur leverden, heeft bewezen dat gels doeltreffend zijn. Iedere deelnemer nam zowel water alsenergiegels in.

Op het einde van de inspanning konden de personen die de energiegels hadden ingenomen een hogere glycemie (suikergehalte in het bloed) voorleggen dan diegenen die ze niet hadden ingenomen.

Een van de lopers vertelt: “Ik heb energiegels tijdens een marathon gebruikt om de gekende ‘klop’ op 30 km te vermijden. Op die manier heb ik de 42 km probleemloos kunnen uitlopen en heb ik tijdens de laatste 2 km zelfs nog kunnen versnellen. Ik kreeg een echte energieboost op het juiste moment.”

hydratatie_energiegel_aptonia

DE ENERGIEGELS VAN APTONIA

Aptonia is het passiemerk van Decathlon voor onder andere energiegels waarvan je de producten in de Decathlon-winkels en online kan verkrijgen.

De Ultra Gels 300, 500 et 700 van Aptonia kan je als gewone gel innemen, maar ook in de vorm van een sportdrank (je mengt twee gels in 500 ml water). Kies de methode die je het meest ligt.

De energiegels bestaan uit:

Een mix van koolhydraten (2 glucoses / 1 fructose) waardoor de energie sneller vrijkomt dan wanneer je enkel glucose gebruikt.

Cafeïne waarmee de koolhydraten sneller vrijkomen.

Vitamine B1 die ervoor zorgt dat het organisme de koolhydraten gemakkelijker verwerkt.

Vitamine E (antioxidanten) die het organisme helpt om zich tegen toxische stoffen in de lichaamscellen te beschermen.

De Energy gels 2 en 1 leveren meteen de nodige energie zodat je tijdens de inspanning niet stilvalt. Voor de smaken kies je uit: framboos, citrusvrucht, colasmaak, expresso en veel meer !

Hoe kies ik mijn energiegels?

Anne-sophie

PRODUCTMANAGER

Drink een paar slokjes water of sportdrank nadat je een gel hebt ingenomen. Zo zal je lichaam de suikers sneller opnemen.