Voor de dagelijkse training geven veel ruiters de voorkeur aan traditionele jodhpurs. Echter moet je rekening houden met een aantal criteria om het juiste paar jodhpurs te vinden zoals de duurzaamheid, comfort, onderhoud en de omgeving waar je activiteiten plaatsvinden. Wij helpen je graag met het maken van de juiste keuze. Leer of synthetisch, met of zonder veters... De keuze voor de juiste jodhpurs kan lastig zijn omdat het aanbod nogal gevarieerd is. Wij geven je hier de nodige tips om tot een juiste keuze te komen.

IN WELKE OMGEVING GA JE PAARDRIJDEN ?

De omgeving van je paardrij activiteiten is een belangrijk criterium bij het kiezen van de juiste jodhpurs. Je kunt kiezen uit verschillende modellen afhankelijk van je omgeving. Dus bedenk goed of je van plan bent om binnen (in de manege) of buiten te paardrijden. 

Voor buitengebruik

Als je op zoek bent naar outdoor paardrijschoenen dan kun je het beste wat robuustere jodhpurs kiezen die zijn voorzien van een geweven zool. Deze jodhpurs zijn geschikt paardrijden op een zachte ondergrond. 

Voor het gebruik in de manege 

Als je op zoek bent naar schoenen voor het longeren of voor het paardrijden in de manage, kies dan jodhpurs die speciaal zijn gemaakt voor het gebruik in de manege. Deze schoenen zijn comfortabel en elegant en worden gemaakt met verschillende materialen voor alle niveaus. 

JE NIVEAU

Je kunt je jodhpurs afhankelijk van je niveau kiezen. Zo zijn er boots die meer of minder weerstand zullen bieden ook ook qua comfort zijn er een aantal verschillen. 

Voor ervaren ruiters

Wanneer je vaak en intensief paardrijdt is het belangrijk om de keuze te maken voor goed materiaal. Wij adviseren daarom dik leer omdat dit sterker is en dus langer mee zal gaan. De schuim stukken zullen nare druk op je voeten voorkomen en voor meer betrouwbaarheid adviseren wij een genaaide ipv een gelijmde zool. 

Voor beginnende ruiters

Synthetische jodhpurs zijn perfect geschikt voor paardrijden in de manege. Ze zijn waterdicht, dus houden je droog tijdens nat weer. Leren jodhpurs zijn een goed alternatief; ze zijn wat robuuster maar hebben wel een beter ademend vermogen. Je kan deze boots dragen tijdens het paardrijden zelf of wanneer je aan het werk bent in de manege. Als je van plan bent om buiten te gaan paardrijden, kies dan een schoen uit met geweven zolen

Voor gevorderden ruiters

Als je meer dan een keer per week gaat paardrijden, dan adviseren wij om te investeren in een leren schoen die je voldoende comfort en duurzaamheid zal geven. Een leren zool geeft een beter ademend vermogen en is beter geschikt voor regelmatig gebruik. Sommige modellen zijn zelf voorzien van schuim bij de enkels of zolen, voor nog meer comfort. 

VERSCHILLEN IN VORM EN HOOGTE

Als je op zoek bent naar jodhpurs die goed over je enkels vallen dan adviseren wij de lace up modellen. Deze beschermen je enkels en bieden een perfecte pasvorm. Zowel de paardrijschoenen met veters, als de modellen met een hoge schacht zullen je enkels de juiste bescherming bieden. 

3boots_fouganza

AANTREKGEMAK

Onze judhpurs zijn speciaal ontworpen om ze gemakkelijk aan en uit te trekken. Veel modellen hebben een rits achteraan waardoor je de boots kan uittrekken zonder de veters te openen. Ook de modellen zonder veters hebben aantrekgemak doordat ze zijn voorzien van elastisch materiaal zijkanten en ze zijn geschikt voor zowel de beginnende als (ver)gevorderde ruiters. Het is wel belangrijk om de sluiting van je jodhpurs regelmatig schoon te maken om zo de duurzaamheid te garanderen. Ophoping van stof en zand kan de rits namelijk beschadigen waardoor er vroegtijdige breukjes kunnen ontstaan. 

boots_soken_zwart_fouganza

ONTDEK DE COLLECTIE RIJSCHOENEN