Hoe kies ik mijn shoulder pad? 

.

bescherming 900

In dit artikel leggen we je uit hoe je je shoulder pad moet kiezen. Een shoulder pad is immers onmisbaar om je bovenlichaam tijdens het rugbyen te beschermen. Zonder dit beschermingsmiddel komt het contact met je tegenstander en de ondergrond eens zo hard aan. Er zijn wel een aantal elementen waar je rekening mee moet houden.

BESCHERMING TEGEN STOTEN

Onze shoulder pads hebben in totaal 10 beschermingzones.

We hebben ze ontwikkeld met onze technische partners uit de Franse eerste klasse (Top 14) en de Franse nationale ploeg (André Kruger en Bernard Leroux in het bijzonder).

Ze beschermen: de schouders, de nek, de rug, het borstbeen, de ribben, de sleutelbenen en de borst.

Ze voldoen aan de criteria van World Rugby (de internationale rugbyfederatie) wat betreft de samenstelling van het schuim (dichtheid, dikte).

shoulder pad 900

STEVIGHEID

Onze shoulder pads zijn voorzien van schuimblokken en twee textielstoffen. De eerste stof, mesh, is een luchtige stof die de afvoer van transpiratie bevordert.

In onze 500 en 900 series hebben we ook nog het stevige en elastische elastaan gebruikt op de borst, de mouwen en de rug.

Dat maakt deze shoulder pads niet alleen extra sterk maar zorgt er ook nog eens voor dat ze bijzonder strak tegen het lichaam aansluiten.

De combinatie van deze twee stoffen is cruciaal om een beschermende en ademende shoulder pad te hebben.

8394371

BEWEGINGSVRIJHEID

Hoe vrijer je kunt bewegen, hoe intenser je het spel zult ervaren.

De kwaliteit van onze shoulder pads is grotendeels gebaseerd op dat criterium.

Eigenlijk zou je een shoulder pad amper onder je shirt mogen voelen.

Onze artikelen met een eerste prijs zijn voorzien van schuimblokken, eenvoudige inzetsels die op de shoulder pad genaaid zijn. Ze zorgen voor een goede bescherming maar geven je wel weinig bewegingsvrijheid.

In onze 500 en 900 series maken we gebruik van thermogevormde schuimstukken. Ze sluiten beter op je lichaam aan en geven je dus veel bewegingsvrijheid.

Hoe kies ik mijn shoulder pad?