HOE KIES IK MIJN VERZORGINGSPRODUCTEN VOOR LEER?

Leer is een natuurlijk product. Als het uitdroogt, is het kwetsbaar en kan het breken met in het slechtste geval een blessure voor je paard erbij. Het leer op de juiste manier verzorgen is niet alleen veiliger, het bevordert de kwaliteit van je materiaal waardoor je producten langer meegaan. Hoe je verzorgingsproducten kiest, is afhankelijk van de manier waarop je jouw materiaal gebruikt en de staat waarin het leer zich bevindt.

cc un soin pour le cuir fouganza

Om leer schoon te maken, gebruik je een glycerinezeep. Als je leer heel vet of vies is, kun je het beste een ontvettende lotion gebruiken. Om het leer te hydrateren, zijn er verschillende producten op de markt. Welk product je gebruikt, hangt af van de staat van het leer:

Als het leer heel droog of broos is, kun je het beste een voedende olie gebruiken die tot diep in het materiaal verzorgt en hydrateert. Als je leer regelmatig wilt onderhouden, kun je het beste balsem of vet gebruiken om het leer flexibel te houden.

Er zijn ook 2 in 1 producten die tegelijkertijd reinigen en hydrateren. Deze kun je ook prima gebruiken voor regelmatig onderhouden van je leerproducten.Voor wat gevoeliger leer kun je de 2 in 1 leermelk gebruiken. Om je laarzen iets meer kleur te geven, kun je schoenpoets gebruiken in de kleur van je product.

Als je je laarzen regelmatig wilt reinigen dan adviseren wij een zeep of spray die je gebruikt in combinatie met een licht vochtige spons.Als je een snelle schoonmaakbeurt wilt doen, zijn speciale leerdoekjes ideaal.

verzorgingsproducten_fouganza
chef de produit

Audrey

Product manager Fouganza

Let erop dat je nat leer nooit in de buurt van een warmtebron laat drogen, om uitdroging te voorkomen. Als je zadel nat is geworden na de regen, is het belangrijk hem goed in te smeren te laten re-hydrateren.