cc bottes d'équitation

Hoe kies ik paardrijlaarzen?

Leer of PVC, met veters, de selectie van paardrijlaarzen is zeer gevarieerd. Hier zijn onze tips voor het kiezen van het model dat je nodig hebt.

Leer of PVC, met of zonder veters ... De selectie van paardrijlaarzen is zeer gevarieerd. Hier zijn onze tips voor het kiezen van het model dat je nodig hebt. Paardijlaarzen hebben vaak geen elegante uitstraling. Ze dienen om het been te beschermen tegen wrijving op het zadel en om de voet correct te positioneren in de stijgbeugel. De laarzen hebben ook een veiligheidsaspect, door de gladde onderzool minimaliseren ze het risico dat de voet vast blijft zitten in de stijgbeugel bij een val. Het kiezen van een paar laarzen is gebaseerd op twee criteria: Je niveau en de weersomstandigheden.

paardrijlaarzen_zwart_voor_fouganza

Het niveau

We hanteren 2 typen rijlaarzen afhankelijk van je niveau:

- Synthetische laarzen (PVC): Ideaal als je begint met paardrijden. De laarzen zullen je beschermen, zijn flexibel, waterdicht en geschikt voor alle seizoenen. De laarzen hebben een uitstekende prijs/kwaliteit verhouding en zijn erg eenvoudig in onderhoud, deze laarzen voldoen aan de behoefte voor een beginnende ruiter.

- Leren laarzen: Perfect geschikt voor een regelmatige of ervaren ruiter. Door de goede pasvorm verzekeren leren rijlaarzen je ervan een nog beter contact met je paard te hebben, waardoor je het paard beter aanvoelt. Voor intensief gebruik, adviseren wij een model te kiezen met een gestikte zool, dit is beter bestand na verloop van tijd dan modellen met een gelijmde zool.

paardrijlaarzen_zwart_white_fouganza

Weersomstandigheden

Onder koude omstandigheden kun je kiezen voor gevoerde laarzen om extra comfort te garanderen. Er zijn ook laarzen ontworpen voor extreme omstandigheden, deze bieden extra bescherming door het warme neoprene materiaal. Tevens kan je ook een fleece voering toevoegen in je huidige paar laarzen.

paardrijlaarzen zwart

De juiste maat paardrijlaarzen

In het algemeen is een standaard laars geschikt voor iedereen, ongeacht de hoogte van het onderbeen of de breedte van de kuit. Voor rubberen laarzen, is het mogelijk om de bovenkant van de laars bij te knippen wanneer deze te hoog is voor je onderbeen.

Om een nog beter passende laars te hebben, kan je voor een model kiezen dat past bij je kuitomtrek en onderbeenlengte. Gebruik hiervoor onze handleiding en bepaal zo je juiste maat.

Ontdek de collectie rijlaarzen

Hoe kies ik paardrijlaarzen?

Valérie

Productmanager fouganza

Leer is een natuurlijk materiaal dat de voet laat ademen. Leren laarzen vereisen dagelijkse onderhoud: hiervoor kan je het beste glycerine zeep gebruiken. Breng ongeveer een keer per maand, balsem of vet in cirkelvormige bewegingen aan om het leer flexibel te houden. Let erop dat je nat leer nooit in de buurt van een warmtebron laat drogen, om uitdroging te voorkomen. Voor meer informatie over leeronderhoud, kijk dan op onze pagina “Hoe kies ik mijn leerverzorgingsproducten"?