Hoe kies ik padel schoenen?

Hoe kies ik padelschoenen?

Vergis je niet, padelschoenen zijn niet te verwarren met tennisschoenen en als je regelmatig padel speelt is het belangrijk om op de juiste schoenen te spelen. Wij leggen je hier uit waarom een padelschoen anders is en waar je op moet letten. Demping, grip en weerstand zijn belangrijke aspecten. Lees daarom eerst ons advies!

Je kiest padelschoenen op basis van je spelniveau en de verwachtingen die je hebt met betrekking tot de ondergrond waar je op gaat spelen.

 • padelschoenen_gelegenheidsspelers

  Gelegenheidsspelers 

  Als je af en toe padel speelt dan ben je vooral op zoek naar schoenen die je veel grip geven. Het is namelijk belangrijk dat je veel controle krijgt als beginner en niet uitglijdt als je jezelf moet afzetten. Padelschoenen verschillen vooral van tennisschoenen door de grip. De grip is noodzakelijk om veilig te kunnen padellen. Padelschoenen voor occasioneel gebruik zijn speciaal voor spelers die niet heel intensief bewegen. Ze moeten in eerste plaats comfort bieden.

 • padelschoenen_regelmatigespelers

  Regelmatige spelers

  Naast snel reageren, wil je als regelmatige speler schoenen die goed dempen en dus alle schokken opvangen. Schoenen voor regelmatig gebruik zijn gemaakt voor spelers die redelijk intensief bewegen. Deze padelschoenen moeten schokken kunnen absorberen en zo je gewrichten niet te veel belasten.

 • padelschoenen_intensievespelers

  Intensieve spelers

  Als intensieve speler ben je op zoek naar padelschoenen die veel grip bieden, goed isoleren en langdurig mee gaan. Speciaal voor spelers die erg intensief bewegen hebben we heel stevige schoenen ontworpen (zowel de zool als de bovenkant is stevig).

Hoe kies ik mijn padelracketten

Hoe kies ik een padelracket?

Wil je gaan beginnen met padel en heb je een racket nodig? Wij leggen je uit hoe je het beste een padel racket kunt kiezen.

De basics van padel

De basics van padel

Padel is één van de snelst groeiende sporten wereldwijd, en ook ons land sluit de zomersport bij uitstek met plezier in de armen.

Hoe kies ik een padel bal?

Hoe kies ik een padel bal?

Het kiezen van de juiste bal voor padel is niet gemakkelijk, zeker omdat de bal ook nog eens op een tennisbal lijkt!

Padel of paddle? En waarom niet allebei?

Padel of paddle? En waarom niet allebei?

Padel (een racketsport) en stand-up paddling (een watersport) zijn de nieuwste rages. Waarom zou je ze deze zomer niet allebei proberen?

Padel of tennis? Welke sport past het best bij je?

Padel of tennis? Welke sport past het best bij je?

Padel en tennis lijken op elkaar en zijn verwante sporten, maar toch zijn er wel wat verschillen.

De belangrijkste slagen bij padel

De belangrijkste slagen bij padel

Als je begint met padel, is het belangrijk om te weten wat voor soort slagen er zijn en hoe ze worden uitgevoerd.