HOE KIES IK RIJHANDSCHOENEN?

.

Hoe kies ik rijhandschoenen?

Rijhandschoenen kies je op basis van twee criteria: de weersomstandigheden en je niveau.

DE WEERSOMSTANDIGHEDEN

In het tussenseizoen~Bij het paardrijden dienen handschoenen niet enkel ter bescherming tegen de koude. Ze beschermen je handen tegen irritatie door wrijving met de teugels en voorkomen met hun antislipstof dat je de grip op de teugels verliest. Dat zijn belangrijke elementen voor je rijcomfort en voor de kwaliteit van jouw ritjes.

 

Bij koud weer~Ben je op zoek naar handschoenen die je handen beschermen tegen de koude en het barre weer, kies dan voor warme handschoenen die speciaal ontworpen zijn voor het paardrijden in de winter. Indien je niet gewend bent om handschoenen te dragen, kies je voor een eerder fijn model: te dikke handschoenen kunnen ervoor zorgen dat je gevoel minder is en dat je je houvast bij het rijden verliest. Draag je tijdens je ritjes steeds handschoenen, kies dan voor een wat dikker model dat je goed beschermt tegen de koude.

rijhandschoen

HET NIVEAU

Beginner~Je begint met paardrijden en hebt nog hulp nodig bij het optuigen van je paard en het paardrijden. Je beheerst de drie gangen van het paard nog niet. Kies dan voor handschoenen in fijne tricot met noppen die versterkt zijn ter hoogte van de teugelgrip. Doordat ze fijn en soepel zijn, hebben ze geen impact op je aanvoelen: ze passen zich goed aan je handen aan. Ze bieden evenwel weinig bescherming tegen wrijving.

 

Halfgevorderde~Je kunt je paard al zelf optuigen, maar hebt nog nood aan begeleiding bij het paardrijden tijdens individuele lessen of groepslessen. Kies voor synthetische handschoenen die duurzamer zijn en een goede grip op de teugels bieden. Hun pasvorm biedt meer comfort en grip omdat de handschoenen aanvoelen als een tweede huid.

 

Gevorderde~Je bent volledig zelfstandig bij het optuigen en de omgang met je paard. Kies dan voor handschoenen die leer en mesh combineren. Ze bieden je comfort, grip en duurzaamheid én geven je het gevoel van een tweede huid. Voor een optimale grip kies je best handschoenen met een antislipbedrukking in silicone.

rijhandschoenen

ONTDEK ALLE RIJHANDSCHOENEN