HOE KIES IK SKEELERS VOOR KINDEREN?

Skeeleren of inline skaten kent geen leeftijd! Het is een leuke speelse sport, het beoefenen ervan zal het balans van je kind versterken en hem een betere coördinatie van zijn bewegingen geven. Is je kind een beginner, gevorderde of expert? Hieronder staan de tips om het juiste niveau te bepalen en de daarbij passende skeelers. 

cc roller enfant

De keuze van skeelers wordt gemaakt op basis van het niveau waarop het kind de sport beoefend.

HET NIVEAU VAN JE KIND

Oxelo biedt drie verschillende type skates aan op basis van het niveau van je kind.

 Hoe kies ik skeelers voor kinderen?

GEVORDERD

Je kind heeft al ervaring met skeeleren kan vanuit de basis goed vooruit komen, remmen en bochten maken. Het is belangrijk om goed te oefenen met remmen, dit hoort bij de basis van skeeleren:

Om te remmen met een remblokje, breng je een skate naar voren en plaats je je handen op je voorste knie. Hef de voorkant van je skate op tot het remblokje de grond raakt. Druk goed op je hiel tot je stilstaat.

 Hoe kies ik skeelers voor kinderen?

BEGINNERS

Je kind ontdekt de skeeleren pas net en leert evenwicht houden waarbij de coördinatie sterk zal verbeteren.

 Hoe kies ik skeelers voor kinderen?

EXPERT

Je kind kan gedurende een lange tijd skeeleren en doet dit al op redelijke snelheid. Dus snel rondjes draaien, keren, snel stoppen in een noodgeval en eenvoudig obstakels ontwijken. 

Het maken van een t-stop: Breng een van je skeelers naar voren, draai je lichaam 90° (rechtervoet naar voren, lichaam naar links draaien). Buig je achterste been en plaats je skeeler haaks op de andere. Schuif hem schuin over de grond.

 Hoe kies ik skeelers voor kinderen?

OLIVIER

JE SKEELER-EXPERT

Valpartijen horen bij het leren skeeleren. Het is dus aanbevolen je kind de nodige bescherming te laten dragen. (bedekkende helm en beveiligingsset).