HOE KIES IK SNOWBOARD-SCHOENEN?

Er wordt wel eens gezegd dat goede snowboardschoenen het belangrijkste zijn tijdens het snowboarden en niet zonder reden. Een goed paar snowboardschoenen moeten je voet efficiënt ondersteunen en beschermen tegen de impact tijdens het snowboarden. Je kunt verschillende schoenen kopen afhankelijk van je niveau, techniek en stijl. Ontdek nu alle tips die je helpen bij het kiezen van de juiste snowboardschoenen. 

Hoe kies ik snowboardschoenen?

De juiste keuze voor snowboardschoenen is afhankelijk van een drietal criteria: je niveau, de grootte van de schoenen en het sluitingssysteem. 

HET NIVEAU

Hoe kies ik snowboardschoenen?

BEGINNENDE SNOWBOARDERS

Je bent over het algemeen op zoek naar een zachte, flexibele snowboardschoen die je veel comfort geeft en daarnaast tolerant (vergevingsgezind) is. 

Hoe kies ik snowboardschoenen?

DE GEVORDERDE SNOWBOARDER

Je bent op zoek naar snowboardschoenen met goede ondersteuning, ook tijdens hoge snelheden moeten de schoenen jou het vertrouwen en de zekerheid bieden om stabiel te blijven. Dit type schoen is vaak wat stijver. 

Hoe kies ik snowboardschoenen?

DE EXPERTS

Je bent op zoek naar snowboardschoenen die bij je stijl passen. Je hebt de juiste ondersteuning nodig die je alles biedt wat jij nodig hebt in je discipline. Voor snelheid en freeride adviseren wij een schoen met relatief stijve flex. Voor park rijders die regelmatig sprongen zullen make; medium flex. 

DE SCHOENMAAT

Let op! Snowboardschoenen worden gevoerd in Europese, US en UK maten of juist in het aantal centimeters. Bestudeer daarom de maattabel aandachtig zodat je weet welke maat je nodig hebt. Wij adviseren om een snowboardschoen eerst te komen passen voordat je overgaat tot een aankoop. Neem pas een besluit als je verschillende modellen hebt aangepast en realiseer je dat je straks gaat snowboarden met deze schoenen, niet wandelen. Ze moeten comfortabel zijn maar je kunt ze niet vergelijken met wandelschoenen of sneakers dus let hier op. Idealiter mogen je hakken niet omhoog komen als je de schoenen strak hebt aangetrokken. Is dit wel het geval, neem dan een maatje kleiner. Neem tijdens het passen altijd een paar ski of snowboard sokken mee, deze zijn net iets dikker. Je tenen mogen best een beetje speling hebben maar dit moet niet te veel zijn. Hoe strakker jij in je schoenen zit, hoe directer straks de overgang op het snowboard is. Normaal gesproken lopen snowboardschoenen nog wat uit. 

Hoe kies ik snowboardschoenen?

HET SLUITINGSSYSTEEM

*Fast lock: Dit is een snel en eenvoudig sluitingssysteem. Trek het koord aan, zet hem vast en klaar is Kees! Dus geen veters meer strikken, dus je staat zo op de piste! Je kunt boots in twee bewegingen vastmaken: 1. trekken aan de veters 2. de koordstopper vastzetten, en klaar!~*Boa: Dit is een krachtig sluitingssysteem waarbij je via een draaiknop de ijzeren koorden kunt aanspannen. Ook zonder veters. Super eenvoudig ook om de schoenen weer los te krijgen.~*Veters: Vaak wordt het vetersysteem nog gezien als het beste systeem waarbij je alles helemaal persoonlijk vast kan zetten. Misschien is het wat lastiger om de boots met veters super strak te krijgen maar als je precies de goede maat kiest is dit eigenlijk niet nodig. 

Duurdere snowboardschoenen zijn vaak voorzien van een dubbele sluiting zodat je onder en boven los van elkaar vast kunt zetten. Dit is super handig en biedt veel mogelijkheden want niet iedereen wilt zijn schoenen rondom de voeten even strak als rondom de onderbenen.  

snowchoenen_wedze