tennisschoenen kind

Hoe kies je een paar tennisschoenen voor kinderen? 

Is stevigheid of ondersteuning belangrijker? Of een betere schokdemping voor intensiever gebruik? De keuze van de juiste schoenen is belangrijk, omdat ze meegaan op elke training. Laat ons je helpen de juiste keuze te maken, zodat je kind de schoenen krijgt die bij hem of haar passen! 

De keuze voor junior tennisschoenen wordt op basis van verschillende elementen gemaakt: het speelniveau van jouw kind, voor welk doeleinde de schoenen gebruikt gaan worden en de technische eigenschappen van de tennisschoenen.

Het spelniveau van je kind

Artengo biedt drie verschillende schoenen aan op basis van het niveau van je kind. 

 • artengo kids

  Voor beginners

  Als je kind de schoenen voor sport op school gebruikt of het tennissen net ontdekt, heeft je kind vooral heel slijtvaste schoenen nodig. De 100-, 130- en vooral de 160-reeks zijn hiervoor perfect. 

 • artengo kids

  Voor gevorderden

  Voor regelmatiger gebruik, zowel op het tennisveld als tijdens de LO-les, heeft je kind slijtvaste schoenen nodig die ook een goede schokdemping bieden om de gewrichten te beschermen. Die eigenschappen vind je in de 560-reeks van onze kinderschoenen. 

 • artengo kids

  Voor experts

  Als je kind intensief tennist, heeft je kind nog extra behoeften. Voor intensief gebruik zijn drie eigenschappen absoluut onmisbaar: schokdemping, slijtvastheid en ondersteuning. Je vindt die drie punten in onze 990-reeks van tennisschoenen voor kinderen. 

de juiste keuze in tennisschoenen voor kinderen de non-marking zool

De verstandige keuze: een non-marking zool!

Steeds meer clubs en scholen vereisen een non-marking zool, een onmiskenbare eigenschap dus voor de schoenen van je kind. 

De technische voordelen: hoe vind je daar je weg in?

Tennisschoenen voor kinderen hebben vaak veel technische voordelen, maar je kunt soms verdwalen in de uitleg. We bespreken ze allemaal even! 

 • Slijtvastheid tennisschoenen kinderen

  Bestand tegen de zwaarste beproeving

  Om bestand te zijn tegen dagelijkse slijtage, is slijtvastheid een belangrijke eigenschap van tennisschoenen voor kinderen. Kies dus voor een rubberen zool en verstevigingen aan de neus - daar waar de schoen het meest te verduren krijgt. 

 • comfort tennisschoenen kinderen

  Focus op comfort

  De schoenen zullen haast vergroeien met de voeten van je kind, dus het is heel belangrijk dat je kind zich er goed in voelt. Een goede schokdemping is hiervoor cruciaal. 

 • ondersteuning tennisschoenen kinderen

  Een goede ondersteuning van de voet

  Kindervoeten zijn anders dan die van volwassenen. Kies voor schoenen met een goede ondersteuning voor de voeten van je kind. Een hielversteviging kan hiervoor zorgen. 

Hoe kies je een paar tennisschoenen voor kinderen?

Matthieu Foissac

PRODUCTMANAGER TENNISSCHOENEN VOOR KINDEREN

Kinderen stellen hun tennisschoenen zwaar op de proef, zowel op de court als daarbuiten. Onze ontwikkelaars hebben de Artengo-schoenen zo ontworpen dat ze lang meegaan. Naast de rubberen zool, een belangrijke factor in de slijtvastheid, hebben ze ook verschillende verstevigingen op de belangrijkste slijtagezone, de neus van de schoen. Kinderen zijn dol op hun trendy stijl en het grote aanbod aan kleuren. Ouders houden dan weer van het feit dat de schoenen alles aankunnen en niet duur zijn. De Artengo-schoenen zijn echte Kampioenen in slijtvastheid!

Dit zou je ook kunnen interesseren:

tennis kind

Hoe kies je een tennisracket voor je kind?

Ontdek hier onze tips om je te helpen bij de keuze van het juiste racket voor je kind.

bespanning voor je tennisracket

Hoe kies je de juiste bespanning voor je tennisracket?

De bespanning van je snaren heeft een rechtstreekse invloed op je spel en op het gedrag van de snaren die je gebruikt.