HOE KIES JE DE JUISTE BADMINTONSCHOENEN?

Bij de keuze van de juiste badmintonschoenen is het belangrijk om je speelniveau in gedachten te houden, zodat je zeker schoenen vindt die bij jou passen.

Begin je net met badminton of heb je gewoon nieuwe schoenen nodig voor het lopende seizoen? Wij geven je raad bij deze keuze om in alle veiligheid te kunnen spelen!

artengo_badminton_ss178373017tci_scene_g78q5102.jpg-1_-1xoxar

DE NODEN VAN JOUW GEBRUIK

Afhankelijk van je niveau zal je andere noden hebben dan je partner of tegenstander. Laten we daarom eens kijken wat de productvoordelen zijn die je zullen helpen bij de keuze voor de juiste schoen.

INTENSIEF

Ondersteuning is een onmisbare troef in de schoenen van een intensieve speler. Als je zeer intensief over de court beweegt, is het heel belangrijk om schoenen te dragen die je voeten beschermen tegen die venijnige verplaatsingen. 

REGELMATIG

Als je regelmatiger gaat badmintonnen, heb je vooral nood aan schoenen met een goede schokdemping. Die schokdemping absorbeert de schokken die je voeten te verduren krijgen bij je verplaatsingen.

OCCASIONEEL

Je hebt nood aan ademend vermogen voor je eerste stappen in de badmintonwereld. Dit ademend vermogen zorgt voor een goede verluchting van de voet.

DE SLIJTVASTHEID

Hoe hoger je niveau, hoe intensiever je verplaatsingen, en hoe meer nood je hebt aan een paar aangepaste schoenen. De duurzaamheid van je schoenen is dus een belangrijke factor. De snelle verwisselingen van richting en de voorwaartse lunges vragen veel van je schoenen, daarom is de slijtvastheid een onmisbare parameter bij de keuze van de juiste schoenen. 

Badmintonschoen