JE DOET AAN JUMPING 

In dat geval kun je voor "open" peesbeschermers" kiezen.

Deze beschermers bieden meer steun aan de voorbenen, maar zijn verboden voor cross country omdat ze de benen vooraan niet voldoende beschermen bij een schok. Je kunt ze combineren met kogelbeschermers voor de achterbenen. Er bestaan ook kogelbeschermers met dubbele schaal, maar deze zijn niet voor alle wedstrijden toegestaan.

Tip om ze juist aan te brengen: 

pees- en kogelbeschermers hebben een bepaalde richting! De klittenbandsluiting moet altijd aan de buitenkant van het been komen en van voren naar achteren worden vastgemaakt. 

 

Jumping met pony

je doet aan DRESSUUR

Kies polobandages of werkbandages die je met onderbandages gebruikt. Hoewel ze minder gemakkelijk zijn om aan te brengen en te onderhouden, worden ze erg vaak gebruikt voor dressuur en horse ball. Ze worden ook gebruikt voor paarden met een gevoelige huid, die minder goed tegen peesbeschermers kunnen. Ze geven veel steun aan de gewrichten en beschermen tegen schokken. Bandages zijn niet aan te raden als je op drassige ondergrond gaat rijden. Ze nemen het water immers op en worden dan erg zwaar voor je paard, met vermoeide pezen en gewrichten tot gevolg. 

Tip om je juist aan te brengen:

Aan de rechterbenen breng je de bandages aan volgens de wijzers van de klok en aan de linkerbenen doe je dit in omgekeerde richting. Op die manier zit de klittenband altijd juist, en sluit je hem van voren naar achteren. Zorg ervoor dat de bandage altijd mooi plat komt te liggen (zonder vouwen, want deze kunnen gevaarlijk zijn voor de gezondheid van je paard). Twijfel je, vraag dan hulp aan je coach!

bandages aanbrengen bij je paard

HOE BRENG JE DE BESCHERMING AAN

bescherming achterbenen

KOGELBESCHERMERS

Kogelbeschermers breng je op de achterbenen aan. Heb je een beschermer met dubbele klittenband, trek dan de eerste klittenband van achteren naar voren en de tweede erbovenop van voren naar achteren. De beschermende kant moet steeds aan de binnenkant van het been komen te zitten.

bescherming voorbenen

PEESBESCHERMERS

Peesbeschermers doe je om de voorbenen van je paard. De klittenbanden moeten steeds aan de buitenkant van het been komen te zitten en worden van voren naar achteren vastgemaakt.

paard met halster

BEN JE OP ZOEK NAAR OPTIMALE BESCHERMING EN STEUN?

Kies dan gesloten peesbeschermers in neopreen die de kogels volledig omsluiten. Die zijn ideaal voor intensieve inspanningen of om vrij te lopen.

WIL JE JE PAARD VERVOEREN?

Met transportbeschermers vermijd je dat je paard tijdens het transport blessures oploopt aan de benen, vooral bij het in- en uitstappen in de van of truck.

Er bestaan 2 soorten beschermers: hoge beschermers beschermen de benen van je paard beter, ook de hogere gewrichten. Het nadeel is dat sommige paarden ze minder goed verdragen. In dat geval kun je voor lage beschermers kiezen, die meer op werkbandages lijken, maar dikker zijn.

paard dat in een van stapt
Hoe kies je de juiste beenbescherming voor je paard?

HOE KIES IK DE JUISTE MAAT PEESBESCHERMERS?

Hoe kies je de juiste beenbescherming voor je paard?