HOE KIES JE EEN BADPAK VOOR AQUAGYM?

Aquagym, aquabike, aquafitness, aquajogging…alles begint bij het juiste badpak.

aquagym badpak

Aquagym, aquabike, aquafitness, aquajogging… Allemaal sporten die steeds meer aan populariteit winnen en die een uitstekende manier zijn om het plezier dat je in het water beleeft, te combineren met de weldaden van lichaamsbeweging! We vertellen je hier hoe je een badpak uitkiest dat geknipt is voor jouw type watersport en jouw behoeftes.

Bij de keuze voor een badpak voor aquagym moet je rekening houden met 2 criteria: het type aquasport en de ondersteuning van de boezem.

HET TYPE AQUASPORT

AANGEPASTE ONDERSTEUNING VAN DE BOEZEM

Ook al zijn de risico's op kwetsuren kleiner dankzij het water, toch moet je je boezem beschermen tegen de schokken die gepaard gaan met een verticale vorm van sportbeoefening.

Er zijn meerdere oplossingen:

- Uitneembare cups voor een lichte ondersteuning, vooral met esthetisch nut. Ze worden niet aangeraden voor dames die aan intensieve aquagym doen.

- Een ingewerkte beha voor een goede steun. We bevelen die aan voor lichte aquagym.

- Ingewerkte voorgevormde cups bieden een zeer goede ondersteuning voor elk type oefeningen.

- Voorgevormde geperforeerde cups voor een uitstekende ondersteuning. We raden die aan voor intensieve vormen van aquagym: aquabike, aquafitness...

Uitneembare cups voor een lichte ondersteuning

HET GEKNIPTE MODEL

Als je aan lichte aquagym doet, kies dan voor:

- een corrigerend en comfortabel badpak,

- uitneembare cups voor een lichte ondersteuning van de boezem.

Als je aan intensieve aquagym doet, kies je het best:

- een bikinitop die zeer chloorbestendig is,

- een bikinitop met ingewerkte voorgevormde cups of voorgevormde geperforeerde cups.

badpak aquagym

DE VERSCHILLENDE MODELLEN

- Eendelige badpakken: ze zijn vrij laag uitgesneden aan de heupen en zijn figuurvormend. Een badpak met een U-vormige rug trek je makkelijk aan, terwijl een badpak met een X-vormige rug meer steun biedt aan je boezem.

- Tweedelige badpakken: de bikinitopjes hebben ingewerkte geperforeerde cups. Je combineert het topje met een shorty of een legging. Of je voor een shorty of een legging kiest, hangt af van je type oefeningen en de temperatuur van het water van het zwembad waar je gaat trainen. Een shorty is geschikt voor meer intensieve oefeningen, terwijl een legging ideaal is als je benen en billen liever wat meer bedekt en als je een figuurcorrigerend kledingstuk wilt dat je spieren goed ondersteunt.

- Een "jammer" is meer omhullend, ziet er net uit als een zwempak voor competitiezwemsters en geeft veel steun aan je spieren.

- Met een "aquatop" houden ook koukleumen hun schouders lekker warm.

maillot aquagym nabaiji