HOE KIES JE EEN BIVAKTENT?

Hoe kies je een bivaktent? Wij adviseren je graag om je de juiste keuze te kunnen laten maken.

Hoe kies ik een tent om te bivakkeren?

De keuze van een bivaktent wordt bepaald door verschillende factoren: het aantal personen, met of zonder leefruimte, het gewicht, de compactheid en de snelheid van opstellen en afbreken. Maar wat is nu de ideale tent voor jou?

De keuze voor een bivaktent maak je op basis van 3 criteria: het aantal personen, het gewicht en compactheid, en tot slot de snelheid van montage/demontage van de tent.

HET AANTAL PERSONEN

Gaande van 1 tot 4 personen heb je de keuze uit modellen met of zonder opbergruimte voor je materiaal, en met of zonder leefruimte. De verhouding tussen de grootte van je tent en het aantal personen dat erin verblijft bepaalt het comfort dat je zal hebben. Om aan comfort te winnen kan je bijvoorbeeld een tent voor 3 personen kiezen als je maar met 2 bent. 

Hoe kies je een bivaktent?

HET GEWICHT EN DE OMVANG

Kies het gewicht van je tent in functie van de lengte van je verblijf (hoe langer je reist, hoe lichter je tent best kan zijn). Zo verlaag je het totale gewicht van je rugzak. Ook de omvang (de compactheid) is belangrijk om bij stil te staan voor het dragen van je rugzak. Je hangt best je tent vast onder je rugzak met enkele riemen voor een beter evenwicht.

Hoe kies je een bivaktent?

SNELHEID VAN MONTAGE EN DEMONTAGE

Al onze tenten zijn reeds voorgemonteerd: de kamer is reeds vastgemaakt aan het dubbele dak, wat ervoor zorgt dat je je kamp zeer snel kan opzetten en weer afbreken. Sommige tenten blijven zelfs gewoon staan, ook zonder haringen.

Hoe kies je een bivaktent?