Surf Olaian

Hoe kies je een boardbag?

Bescherm je surfplank(en) tegen schokken en zonlicht.

Ondanks zijn formaat is je surfboard bijzonder breekbaar, daarom is het heel belangrijk om hem goed te beschermen tegen schokken en tegen de zon. Zoek hiervoor zeker een hoes of boardbag die bij zijn afmetingen past. 
Surfboard sock, klassieke boardbag of een reisboardbag: ontdek hier de geschikte boardbag voor je gewone surfsessies en al je onvergetelijke surfreizen over de hele wereld!

De keuze is afhankelijk van de afmetingen van je board en het gewenste gebruik (dagelijks gebruik, om op te bergen, om te reizen, ...).

gamme 900 moes

De boardbag kiezen die bij de afmetingen van jouw board past

De afmetingen van je board bepalen die van je boardbag.
Fish, shortboard, mini malibu, gun of longboard: er bestaat voor elk formaat een geschikte boardbag.

Houd zeker ook rekening met de vorm van je board: de neus van een shortboard bijvoorbeeld is smaller en spitser dan die van een mini malibu.

De boardbag moet dus goed de omtrek van je board volgen, en zelfs wat groter zijn als je ook je wetsuit, handdoek of surf poncho en surfschoenen erin mee wilt nemen. Dit is zeker een goed idee, want deze surf accessoires zorgen voor een extra bescherming van je board!

Hoe kies je een boardbag?

Ontdek hoe weinig plaats een boardsock inneemt

Een boardsock is volledig gemaakt van stof, en zorgt op die manier voor een dunne en lichte bescherming die weinig plaats inneemt.

Hij is ideaal om je surfboard tegen de zon en de resulterende vergeling te bescherming, maar kan ook nuttig zijn om te voorkomen dat de wax bij het in- en uitladen van je board plekken achterlaat op de binnenkant van je wagen.

Ze zijn echter niet geschikt voor elke situatie: een boardsock slorpt regenwater op, vangt eventuele schokken niet op en verzamelt nogal gemakkelijk takjes en twijgjes als je hem op de grond laat liggen. Maar opgevouwen past hij in een rugzak!

Kies best voor een klassieke boardbag voor de dagelijkse bescherming

De naam zegt het al: een reisboardbag is simpelweg onmisbaar voor al je reizen en surftrips!

Deze betrouwbare en efficiënte tas zal je bijstaan op je reis langs alle spots over de hele wereld, of je nu met de trein, de bus, het vliegtuig of de wagen reist. Het dikke schuim van 10 tot 12 mm zorgt voor een optimale bescherming tegen schokken. Met deze boardbag is je board helemaal klaar om de wereld te veroveren!

De keuze van je boardbag is ook afhankelijk van het aantal boards dat je wilt meenemen: in bepaalde modellen kan je 2 tot 3 boards kwijt. Zo ben je altijd klaar om te surfen, welke omstandigheden je ook tegenkomt op je volgende reis!

Deze reistas is voorzien van een handgreep, een draagriem en vakken binnenin om je accessoires in mee te nemen. Ideaal, want zo kan je al je materiaal in één tas meenemen!

De echte fanatiekelingen zorgen nog voor extra voorzorgsmaatregelen als ze hun board meenemen op reis. Net als hen kan je wat kleding of karton in de boardbag leggen om de neus, tail en rail van je board te beschermen, zeker als je gaat vliegen.

Het is waar dat de prijs van een reisboardbag nogal een investering is: houd er daarom bij de aankoop rekening mee dat je nog vooruitgang gaat boeken, en misschien nog andere boards zult gaan aanschaffen. De maat van je boardbag is dus niet alleen afhankelijk van je huidige materiaal, maar ook van het toekomstige!

VLIEGTUIGHOES 2 SURFBOARDS 7'2"

Kies best voor een travel boardbag voor als je op surftrip gaat

Hoe bereid je je boardbag goed voor op een surftrip ?

Reken zeker niet op het personeel van de luchtvaartmaatschappij om goed zorg te dragen voor je board...

We geven je enkele tips mee om je boardbag goed voor te bereiden.

Hoewel de boardbag zelf al een goede bescherming tegen schokken biedt, kan je niet voorzichtig genoeg zijn bij het vervoer van je board... (stel je eens voor dat de neus gebroken is bij aankomst op het vliegveld!).

Het is cruciaal om de neus (de voorkant), de tail (de achterkant) en de rails van je board goed te beschermen.

Dat doe je best door noppenfolie te gebruiken, maar ook je eigen materiaal (wetsuits, handdoeken, kleding) te benutten als extra bescherming.

Deze tips kunnen voor jouw ook interessant zijn

surf_voyager_planche_housse_olaian

Hoe maak je je boardbag klaar om op surftrip te gaan?

Maak met deze tips je boardbag / reishoes klaar om je surfplanken te beschermen tijdens het transport per vliegtuig. Zo voorkom je brokken bij het begin van je trip!

partir_vacance_suf_olaian

Wat je zeker moet meenemen als je op surftrip vertrekt!

Het inpakken van je surfuitrusting en -materiaal is de eerste stap wanneer je op surftrip wilt vertrekken. Wat moet je op je surftrip zeker meenemen?

hoe-kies-ik-een-surplank-quiver-surf

Hoe kies ik een surfplank?

Lees onze tips die je kunnen helpen bij het kiezen van jouw ideale surfplank.Het juiste surfboard is cruciaal om te genieten en je surfskills te verbeteren. Zeker als beginner!

Foamboards for you

Waarom kiezen voor een soft top surfplank?

Is het echt nodig om voor een surfplank uit schuim te kiezen om te beginnen surfen? Is dit soort uitrusting alleen voor beginnende surfers bedoeld? We willen je graag laten kennismaken met de vele voordelen van een surfplank uit schuim om te leren surfen, maar ook om daarna nog je niveau verder aan te scherpen en je uit te leven in de golven!

hoe kies je surfwax

Hoe kies je de juiste surfwax ?

Wil je stevig op je plank staan en niet telkens wegglijden bij elke take-off of bocht, dan moet je hem waxen! Maar hoe begin je daaraan?

Surfpak kopen Decathlon

Hoe kies je een surfpak of wetsuit?

Een surfpak is heel belangrijk om het niet te koud of te warm te krijgen, en om je te beschermen tegen het schuren van je plank.

surfpak-front-zip-of-back-zip-de-vergelijking

Surfpak met back zip of front zip: de vergelijking

Welke sluiting moet je kiezen voor je surfpak: back zip (sluiting op de rug) of front zip (sluiting op de borst)? Waarom kiezen sommige surfers voor een pak met een front zip in plaats van met een back zip?

Hoe je surfmateriaal goed opbergen na een surfsessie

Hoe je materiaal goed opbergen na een surfsessie?

Er komen heel wat rituelen kijken bij het surfen, zowel wanneer je in het water gaat als er weer uitkomt. Surfplank, surfpak, accessoires... laat je surfuitrusting en je surfmateriaal niet langer rondslingeren na een sessie! Ontdek hier de top 10 van dingen die je moet doen na een surfsessie: zowel voor je eigen gezondheid, als voor het onderhoud van je materiaal!

Surf in Tofino

Surfen in Tofino, interview: “Surfen in het gezelschap van orka’s: een mythische ervaring”

Surfen in Tofino. Tofino. Een onbekend stadje op Vancouver Island in de provincie British Columbia aan de westkust van Canada.

surf_trip_famille

Met een busje op surftrip: met het gezin naar Bretagne

Een gezinsvakantie combineren met een surftrip: het is mogelijk! Dit zijn de avonturen van de familie Selvi, op roadsurftrip met het gezin, langs de kust van Bretagne.