een drinkrugzak voor mountainbiken kiezen

Hoe kies je een drinkrugzak voor mountainbiken?

Als je optimaal wil profiteren van je mountainbikeritten om je sportieve prestaties te verbeteren, mag je niet vergeten voldoende te drinken.

Zo kan je ondanks vochtverlies door transpiratie inspanningen blijven leveren en je grenzen verleggen in ideale omstandigheden. Om je doeltreffend te begeleiden bij je sport, lees je in dit sportadvies van Decathlon hoe je een drinkrugzak voor mountainbiken kiest. Een handig accessoire dat met je meegaat op al je fietsavonturen!

Wat zijn de voordelen van een drinkrugzak?

Op het eerste gezicht lijkt een drinkrugzak op een gewone rugzak, maar dan met een waterzak in en voorzien van een drinkslang en ergonomisch drinktuitje. Op elk moment en zonder van je fiets te stappen, zal je de vele voordelen van dit systeem ontdekken tijdens je mountainbikeritten.

Heel eenvoudig drinken tijdens het fietsen
Wanneer je fysieke inspanningen levert, heeft je lichaam veel water nodig. Door regelmatig en met kleine slokjes te drinken blijft je vochtbalans optimaal zodat je meer kan genieten, je fitter voelt en je doelen kan bereiken. Een drinkrugzak is voorzien van een clip of een kraantje zodat je kan blijven trappen terwijl je drinkt. Je hoeft dus geen enkel compromis te sluiten voor je welzijn of je prestaties op de fiets.

Pak gewoon de slang die van je rugzak naar je schouder loopt en breng hem naar je mond om snel te hydrateren. Een innovatief systeem, eenvoudig met één hand te gebruiken voor een ongeëvenaard comfort op de fiets!

Een watervoorraad op maat van je ritten
De verschillende MTB drinkrugzakken bieden de mogelijkheid om een grote hoeveelheid water mee te nemen. Met modellen van 1 liter tot 3 liter water beschik je over voldoende voorraad voor al je avontuurlijke tochten in de bergen of je langste duurritten. Was je bidon tot nu toe je beste sportmaatje, dan garandeert de waterzak in de drinkrugzak dat het gewicht gelijkmatig verdeeld is en dat je meer water bij hebt zodat je kan drinken op elk moment.
Neemt een minimum aan plek in zodat je niet inboet aan comfort
De waterzak past mooi in de drinkrugzak, zodat je uitrusting minder plek inneemt dan gewone drinkflessen. Met een grotere watervoorraad, die je bovendien makkelijk kan meenemen, kan je ongehinderd fietsen. Of je nu kiest voor steile bergpaadjes of rustiger ritten langs de kust, altijd heb je alles wat je nodig hebt bij de hand, met een maximum aan comfort. Ideaal om meer te genieten van de omgeving en het landschap, of om je helemaal te focussen op je techniek om nog beter te worden en gemotiveerd te blijven.

Het mag intussen duidelijk zijn dat een drinkrugzak tal van voordelen biedt voor het mountainbiken. Maar dan moet je weten welke drinkrugzak het meest geschikt is voor jou, voor een optimale ervaring op de fiets!

drinkrugzak dames

Een drinkrugzak kiezen op basis van je criteria voor de waterzak?

Een drinkrugzak is meer dan een gewone sportrugzak, het is vooral een snel en praktisch systeem om te hydrateren tijdens het mountainbiken. Daarom moet je bij het kiezen van een drinkrugzak eerst en vooral op de kenmerken van de waterzak letten. We geven je een aantal punten waar je beslist op moet letten als je drinkrugzakken vergelijkt.

Een inhoud die voldoet aan je behoeften
Zoals hierboven al vermeld, kan een drinkrugzak een inhoud bieden van 1 liter tot 3 liter, afhankelijk van de waterzak erin. Om het model te kiezen dat beantwoordt aan je verwachtingen, moet je dus rekening houden met je gewoonten tijdens het mountainbiken.

Als je de voorkeur geeft aan korte afstanden of trainingen van korte duur, is een model van 1 liter voldoende. Maar als je mountainbiketochten van langer dan een uur maakt, kies je beter een drinkrugzak met een inhoud van 2 of 3 liter. Dan ben je zeker dat je voldoende water bij hebt om nieuwe paden te verkennen of onbekommerd een hele dag lang eropuit te trekken!

Hoe dan ook, als je in de mogelijkheid bent om een iets zwaardere uitrusting mee te nemen, dan raden we je aan altijd te kiezen voor een model drinkrugzak van 2 of 3 liter zodat je eenvoudiger kan omspringen met je watervoorraad. Op al onze productfiches wordt een aanbevolen gebruiksduur vermeld, zodat je de MTB drinkrugzak kan vinden die perfect bij jouw trainingen past.

Een praktische en goed toegankelijke waterzak
De waterzak moet eenvoudig te gebruiken en te onderhouden zijn. Daarom raden we je aan op een paar details te letten, zodat je zeker weet dat je een duurzaam en praktisch product aanschaft dat je weldra niet meer zal wil missen op je tochten:

- Een ergonomische en efficiënte drinktuit: Aan het einde van de slang die verbonden is met de waterzak zit een drinktuitje dat je naar je mond brengt. De modellen met clip lijken misschien het makkelijkst, maar ze verslijten ook sneller. Een drinktuitje met een kraantje is iets minder praktisch, maar je kan het draaien zoals je wil en het zal vooral langer meegaan. Waar je voorkeur ook naar uitgaat, kies altijd voor een drinktuitje van goede kwaliteit. Op die manier bespaar je jezelf de onaangename ervaring van een druppend tuitje en water dat langs je bovenbenen loopt tijdens het fietsen.

- Een waterzak die makkelijk te vullen en te reinigen is: Waterzakken open je meestal via een schuifstrip of schroefdop. Bij de halfstijve modellen met schroefdop blijven de wanden vanzelf beter uit elkaar zodat ze makkelijker volledig leeg te gieten zijn en er geen resten in achterblijven, wat zorgt voor een betere hygiëne. Als je de voorkeur geeft aan een waterzak die eenvoudig en goed schoon te maken is, zullen de waterzakken met grote opening aan je eisen voldoen.

Door rekening te houden met je voorkeur, maar ook dankzij een heel betrouwbaar ontwerp, ben je zeker dat je een stevige en gebruiksvriendelijke waterzak die je vergezelt tijdens al je sportieve uitdagingen op de MTB. Als je nog twijfelt tussen de twee modellen, staat ons team van fervente mountainbikers voor je klaar om te antwoorden op al je vragen, in één van onze winkels maar ook online. Aarzel niet om hen om raad te vragen zodat je de ideale drinkrugzak vindt!

drinkrugzak

Hoe kies je een drinkrugzak die is aangepast aan je lichaamsbouw?

Eens je de criteria voor de waterzak hebt bepaald, mag je ook de kenmerken van de drinkrugzak niet uit het oog verliezen. We raden zowel mannen als vrouwen aan om een rugzak te kiezen met twee riemen, dat wil zeggen één ter hoogte van de buik en één ter hoogte van de borst. Die zorgen ervoor dat je rugzak perfect blijft zitten en niet onaangenaam over je rug schuurt tijdens het trappen of bij snelle afdalingen, in het bijzonder in een bos.

Overigens moet je de drinkrugzak ook goed afstellen, voor een optimale stabiliteit op al je parcours. Als de riemen te los zitten, zal de rugzak immers vervelend heen en weer slingeren op je onderrug. En omgekeerd, riemen die te strak zijn afgesteld kunnen je bewegingen beperken en leiden tot een slechte houding op de fiets. Al onze modellen hebben verstelbare riemen, maar toch raden we aan ze te passen in de winkel zodat je meteen zelf voelt of een model echt comfortabel zal zitten tijdens het mountainbiken.

drinkrugzak

Op welke punten kan je nog meer letten als je een drinkrugzak kiest?

Om optimaal te genieten van het sporten en zeker te zijn dat je de juiste drinkrugzak hebt, kan je nog op een aantal andere punten letten. Eigenschappen die je keuze verder verfijnen en garanderen dat de drinkrugzak aan al je wensen beantwoordt.

Een goede rugventilatie
Met je drinkrugzak op je rug en je handen op het stuur, leg je je track af op jouw tempo en volgens jouw niveau, zodat je gemotiveerd blijft en optimaal geniet van de activiteit. Door te kiezen voor een model met pads in innovatief 3D-mesh ter hoogte van rug en heupen, weet je zeker dat de transpiratie correct wordt afgevoerd tijdens de inspanning. Die technologie zorgt ervoor dat de lucht op die plek goed kan circuleren en bespaart je het ongemak van een doornatte rug.

Bevestigingen voor je materiaal
Sommige modellen zijn voorzien van extra bevestigingsmogelijkheden op de bovenkant, een niet te verwaarlozen pluspunt. Zo kan je heel eenvoudig bepaalde materialen meenemen. Om diezelfde reden van comfort, raden we de modellen met zakken binnenin aan, waar je je portefeuille, smartphone of huissleutel veilig in kan opbergen tijdens het mountainbiken. Aarzel dus niet om de verschillende rugzakinhouden te vergelijken, naargelang je behoeften.

Een drinkrugzak die geschikt is voor alle omstandigheden
Je wordt gedreven door je passie voor mountainbiken, en wil dan ook je sport kunnen beoefenen in verschillende omstandigheden. Zo kan je kiezen voor een aangepaste regenhoes voor je drinkrugzak, zodat je ook in de regen kan gaan rijden. Want hoewel de drinkrugzak waterafstotend is, kan hij bij aanhoudende regen water doorlaten zodat je spullen erin nat worden. Maar dankzij een efficiënte bescherming kun je met een gerust hart bij elk weer op je mountainbike stappen.

Bepaalde modellen zijn voorzien van reflecterende stroken. Een extra veiligheid, in het bijzonder wanneer je de gewoonte hebt om door te fietsen tot het donker is, of te trainen bij het krieken van de dag.

Wat voor mountainbiker je ook bent, je drinkrugzak moet je trainingen makkelijker maken dankzij een goed toegankelijke waterzak waar je op elk moment bij kunt en een praktische rugzak waarin je al je persoonlijke spullen binnen handbereik hebt. Onmisbaar voor je mooiste sportieve prestaties!

comment_choisir_velo_VTT

Hoe kies je een mountainbike?

Een XC (Cross Country), een All Mountain, een DH (Down Hill of voor afdalingen) … Lees onze tips om je te helpen in je keuze van een MTB voor recreatief of intensief gebruik.

Welke MTB schoenen kiezen?

Welke MTB schoenen kiezen?

Bij mountainbiken is het belangrijk dat je de juiste schoenen draagt. Schoenen die de juiste goede eigenschappen bieden: stijf, goed aan de voet blijven, antislip, een zeker comfort… Kies de schoenen die het best bij jouw voeten passen!

Hoe kies je een waterzak of drinkbus?

Hoe kies je een waterzak of drinkbus?

Tijdens het sporten is het belangrijk dat je voldoende water drinkt. Het is dan ook belangrijk dat je tijdens het fietsen je drank kunt meenemen. Je hebt hiervoor twee mogelijkheden: een drinkbus of een waterzak. Je wensen en activiteit zijn doorslaggevend om de juiste keuze te maken.

Welk mountainbikeframe moet ik kiezen:aluminium of carbon?

Welk mountainbikeframe moet ik kiezen:aluminium of carbon?

Je wilt een mountainbike kopen, maar staat voor een groot dilemma:welk materiaal moet je kiezen voor het frame?Aluminium of carbon? Maak je keuze door de voor- en nadelen te ontdekken.