HOE KIES JE EEN FIETSSTOELTJE?

Een fietsstoeltje is geschikt voor kinderen vanaf 9 tot 10 maanden (zodra het kind zelfstandig het hoofdje kan rechthouden) en tot 22 kg. Het bovenlichaam zit vast en de voeten zijn ondersteund, zodat het kind stabiel blijft tijdens de rit en het evenwicht van de bestuurder niet verstoort.

Fietsstoeltje btwin

Er bestaan verschillende types van fietsstoeltjes. Ze kunnen vastgemaakt worden op 3 plaatsen: achteraan op de bagagedrager, achteraan direct op het frame, of vooraan tussen het stuur en het zadel.

DE POSITIE OP DE FIETS

Een fietsstoeltje op de bagagedrager of aan het stuur is uiterst praktisch voor dagelijkse verplaatsingen met een kind, bijvoorbeeld tijdens een uitstap op zondag. Geniet van je fiets samen met je gezin!

Hoe kies je een fietsstoeltje?

ACHTERAAN OP DE BAGAGEDRAGER

De meeste modellen worden bevestigd op de bagagedrager achter aan de fiets. Sommige stoeltjes zijn kantelbaar om van een zit- naar een ligpositie te gaan zodat je kindje een dutje kan doen.

Hoe kies je een fietsstoeltje?

ACHTERAAN OP HET FRAME

Een fietsstoeltje op het frame is afneembaar en comfortabeler. Controleer wel of het stoeltje geschikt is voor de buisdiameter van je frame.

Hoe kies je een fietsstoeltje?

VOORAAN OP DE FIETS

Er bestaan ook fietsstoeltjes die vastgemaakt worden aan de voorzijde van de fiets. Ze bieden het voordeel dat je je kind in het oog kan houden.Dit type fietsstoeltje wordt vastgemaakt aan de stuurkolom van de fiets, tussen het stuur en het zadel, vóór de bestuurder. De verkrijgbare modellen hinderen het zicht van de bestuurder niet omdat ze iets lager vastgemaakt worden.

Hoe kies je een fietsstoeltje?

HERVÉ

B'TWIN-FIETSSPECIALIST

Controleer altijd of je kind goed zit en of het stoeltje goed bevestigd is voordat je vertrekt. Je kind moet mooi rechtzitten en het hoofdje moet tegengehouden worden door de zijsteunen. Het is aangeraden om je kind een helm te laten dragen voor extra veiligheid.