choisir son legging

Hoe kies je een fitnesslegging?

.

Indien je aan cardiofitness doet, weet je zonder meer dat een legging een onmisbaar kledingstuk is voor deze sport! Maar hoe kies je de juiste? Materiaal, taille, elasticiteit, ondoorzichtigheid... De juiste legging om cardiofitness te beoefenen moet aan veel eisen voldoen. Sabrina Delahoutre, productmanager bij Domyos, vertelt ons over dit onmisbare kledingstuk en de juiste manier om jouw ideale legging te kiezen.

choisir son leggin

Goede warmte-afvoer

Een fitnesslegging moet je in ieder geval in staat stellen om je activiteit in optimaal comfort uit te oefenen. Hij moet de transpiratie daarom makkelijk afvoeren.Daarom is een legging van polyester het meest geschikt om te dragen tijdens cardiofitness. Sabrina legt uit: “In tegenstelling tot Pilates, waarbij de legging van katoen kan zijn, moet een legging voor cardiofitness van polyester zijn, want dit materiaal is zeer ademend. We hebben het lichaam in kaart gebracht om te weten in welke lichaamszones de temperatuur het meest stijgt tijdens het fitnessen. Dat bleken de knieholte en het onderste deel van de rug te zijn. Voor nog meer ademend vermogen, zijn onze leggings op deze specifieke plaatsen voorzien van mesh, een materiaal dat nog meer lucht doorlaat.” Let er bij het kiezen van een legging dus op dat hij gemaakt is van een materiaal dat ervoor zal zorgt dat je het niet te warm krijgt bij je trainingen!

choisir son leggin

Bewegingen van 360°

Met het oog op je comfort, mag de legging vooral je bewegingen niet hinderen. “Bij iedere vorm van fitness maakt je lichaam bewegingen van 360°. De benen heffen, springen, splitten... De componenten van de stof moeten voldoende rekbaar zijn om alle bewegingen toe te laten.” Aarzel dus niet om je legging uit te proberen en enkele bewegingen uit te voeren om er zeker van te zijn dat je legging voldoende rekbaarheid en bewegingsvrijheid biedt! Daarnaast moet een legging irritaties, veroorzaakt door de wrijving tussen de huid en de stof, maximaal beperken. Bepaalde modellen hebben platte naden, terwijl deze bij andere exemplaren niet voorkomen vanwege het fabricageproces: het thermisch lijmen (je leert hier wat nieuwe dingen, niet?).

choisir son leggin

Laat niets doorschijnen!

Bovendien laat een goede legging niets doorschijnen: Sabrina vervolgt: “bij cardiofitness maak je ook squatsprongen en moet je erop kunnen rekenen dat je legging ondoorzichtig is”. “De stof mag niet doorschijnend worden en je ondergoed laten zien, zelfs niet wanneer het maximaal uitgerekt is. Dat is een absolute voorwaarde om je helemaal comfortabel te voelen bij een oefening en het is ook een doel dat we stellen bij het maken van al onze leggings. Fitnessende dames moeten alle gewenste bewegingen kunnen uitvoeren zonder bang te zijn hun slipje aan hun mannelijke medesporters te laten zien!”

choisir son leggin

Het praktisch aspect

Aangezien het praktisch is, zijn sommige modellen voorzien van een zak om een sleutel, kaart of mobiele telefoon in te stoppen. Dit is een klein detail dat zeer handig is in een sportschool waar je een kluisje gebruikt. “Sommige sporters nemen graag hun telefoon mee om toegang te hebben tot bepaalde oefeningen of tutorials van cardiofitness. Het is dan echt een pluspunt dat je je telefoon bij je kunt houden.”

Stijl!

Na al deze adviezen, raad ik je toch vooral aan om jezelf een plezier te doen en een legging te kiezen die je mooi vindt: of hij nu effen of met print is, aarzel niet om met kleuren te spelen en een outfit te kiezen waarin je je mooi voelt tijdens het sporten. “We hebben allemaal een gewone zwarte legging in de kast liggen, maar de modellen met print worden meer en meer gebruikt en gaan heel goed samen met effen tanktops of beha's”, legt de productmanager uit. “Vergeet niet dat de keuze van je kleding bijdraagt aan je sportplezier." Goed gezegd!

Welke legging kies jij voor het sporten? Effen, met print, met zak? We wachten op jullie verhalen en tips om met comfort en plezier te trainen!