keuzewijzer grip of overgrip

Hoe kies je een grip of overgrip voor een tennisracket? 

De keuze voor een grip of overgrip is een belangrijke stap voor elke tennisser. Wil je een comfortabele of absorberende grip? Allebei? Een zachte overgrip? Volg onze tips om de keuze te maken die bij jou past!

Je maakt de keuze voor een grip of overgrip vooral op gevoel. Daarnaast hangt de keuze af van hoe je wilt dat de (over)grip in jouw handen ligt. Ten slotte speelt ook je niveau een rol. 

De keuze voor een grip of overgrip

De keuze voor een grip of overgrip is afhankelijk van hoe hij in je hand ligt, maar ook van welke technische voordelen jij belangrijk vindt. Aangezien de kenmerken van grips en overgrips dezelfde zijn, geldt deze uitleg voor beide producten. 

  • Een goede grip

    Grips met noppen zijn dun en gemakkelijk herkenbaar aan de nopjes. Die zijn ideaal als je een goed contact met je racket wilt houden en een duurzame grip zoekt. 

  • Een comfortabele grip

    Een gladde grip zorgt voor extra comfort en duurzaamheid. Deze grips zijn zacht en absorberend. 

  • Een absorberende tennisgrip

    Als je op zoek bent naar een grip die veel transpiratie absorbeert en lang meegaat, kan je kiezen voor een grip met "perzikhuid"-effect, een grip met gaatjes om de transpiratie beter af te voeren. 

Hoe kies je een grip of overgrip voor een tennisracket?

De gripmaat? 

Bij de aankoop van een tennisracket is de gripmaat een van de kenmerken waar je rekening mee moet houden. Grips en overgrips bestaan om waar nodig het handvat wat groter te maken. Als je precies tussen twee gripmaten in zit, kies dan de kleinste maat en gebruik een overgrip om tot de ideale maat te komen: een overgrip voegt ongeveer 1,5 mm toe.