tafeltennis free ping pong club spel match

Hoe kies je een clubtafel voor tafeltennis?

Zoek je een professionele tafel voor je club, je school of wil je gewoon een tafel die aan de ITTF-normen voldoet? Wij helpen je graag op weg.

Tafeltennis volgens de regels van de kunst vergt heel wat trainingsarbeid om regelmatiger, nauwkeuriger en harder te kunnen slaan. Het is een uitstekende sport voor competitiebeesten en mensen die hun grenzen willen verleggen. Het materiaal moet van de allerbeste kwaliteit zijn om het beste van jezelf te kunnen geven. De tafels zijn meestal goedgekeurd door de Franse (FFTT) of internationale (ITTF) bond.

Officiële tafels worden gebruikt in clubs, scholen en verenigingen maar een ervaren speler kan er een aanschaffen om het spel nog intenser te beleven!

Deze tafels zijn uitgerust met tafelbladen uit spaanplaten die enkel binnen gebruikt kunnen worden. Ze zijn aan de tafel vastgeschroefd (in tegenstelling tot tafelbladen van melamine die eraan vastgeplakt zijn). De netposten zitten niet vast aan de tafel (ITTF-norm).

Ben je voorzitter van een club, technisch directeur of particulier? Je kiest deze tafel voor de volgende troeven:

tafeltennis free ping pong club spel match

Opstuitkwaliteit

De opstuitkwaliteit is cruciaal om van de allerbeste spelervaring te genieten. Je mag er niet aan denken dat de bal tijdens een wedstrijd verkeerd opstuit! Officiële tafeltennistafels zorgen ervoor dat de ballen gelijkmatig opstuiten en niet in alle mogelijke richtingen vliegen. Enkel je slag mag bepalen waar de bal naartoe gaat. Bovendien stuit de bal voldoende hoog op om er een spannende rally van te maken.

Twee elementen spelen hierbij een cruciale rol: de dikte van de tafelbladen en de stevigheid van de randlijst, de metalen structuur rond de tafelbladen.

We meten de opstuitkwaliteit met de volgende test: we laten een bal vanop een hoogte van 30 cm op het tafelblad vallen. De hoogte van de opstuit bepaalt de opstuitkwaliteit van de tafel. Deze test wordt op twaalf verschillende punten uitgevoerd om te kijken of de bal gelijkmatig opstuit.

tafeltennis free ping pong club spel match

Stabiliteit

De stabiliteit is een belangrijk aspect van de opstuitkwaliteit, en blijft een cruciaal aandachtspunt bij de ontwikkeling van onze officiële tafeltennistafels. Hoe stijver de structuur en hoe zwaarder de tafel, hoe minder spelers een invloed zullen hebben op het gedrag ervan.

We kijken naar echte spelers om vast te stellen hoe stabiel een tafel is.

tafeltennis free ping pong club spel match

Transportgemak

Bij officiële tafeltennistafels hoef je je eigenlijk maar één vraag te stellen om te bepalen of je een tafel met wieltjes nodig hebt: “Moet ik de tafel verplaatsen of niet?”

Als dat zo is, kies je voor een tafel met kleine wieltjes en remmen om de tafel zo stabiel zo mogelijk te laten staan. Als je de tafel niet moet verplaatsen, is een vast model de beste oplossing.

tafeltennis free ping pong club spel match

Makkelijk te openen

Worden de tafels van je club geplaatst in een zaal waar nog andere activiteiten doorgaan? Of moet je de zaal regelmatig herschikken om bijvoorbeeld toernooien te organiseren? Dan is het erg belangrijk dat je de tafel eenvoudig kunt openen en verplaatsen.

Een vaste tafel of een tafel met wieltjes? Vraag jezelf af hoe vaak je de tafel moet verplaatsen om de juiste keuze te maken.