cc rugbandage

Hoe kies je een rugbandage

Of het nu een preventieve, soepele of stijve rugbandage is, ze dienen allemaal om de rug efficiënter te ondersteunen bij het sporten. We helpen je graag de rugbandage te kiezen die het best voldoet aan jouw behoeften.

Er bestaan 3 categorieën, ingedeeld op basis van de ondersteuningsdensiteit en jouw behoefte bij het sporten: de preventieve (of proprioceptieve), de soepele en de stijve bandage.

  • Preventieve rugbandage

    De preventieve rugbandage is ideaal wanneer je opnieuw begint te sporten, doordat je wordt herinnerd aan de juiste houding en op die manier verkeerde bewegingen beperkt.

  • Soepele rugbandage

    De soepele rugbandage heeft een echte ondersteunende functie. Ze is ideaal om het risico op blessures van de onderrug te beperken.

  • Stijve rugbandage

    De stijve rugbandage dient om je houding te sturen. Dubbele aanspanmogelijkheid in functie van jouw ondersteuningsbehoefte.

Hoe kies je een rugbandage?

Phillipe

Meet je taille om de juiste maat te kiezen. Je vindt alle aanwijzingen in de winkel of op internet.  Aarzel niet om rekening te houden met een medisch advies voordat je een keuze maakt.