Hoe kies je een steunbandage?

Een steunbandage of strap dient om delicate of pijnlijke spieren of gewricht te ondersteunen. De bandage rekt alleen in de lengte en kan gebruikt worden voor elk lichaamsdeel. Bandages of straps zijn verkrijgbaar in verschillende maten en materialen volgens de ondersteuningsgraad die je nodig hebt. 

steunbandages

Een steunbandage moet comprimeren, het gewricht ondersteunen en bewegingsvrijheid bieden. Naargelang van het type is een bandage elastisch en/of herbruikbaar en/of stijf. Bandages of straps zijn verkrijgbaar in verschillende maten en materialen volgens de ondersteuningsgraad die je nodig hebt. 

Elastische bandage

Een elastische bandage biedt ondersteuning voor een spier of gewricht. Straps kunnen bestemd zijn voor eenmalig gebruik of hergebruik, ze zijn al dan niet klevend en geschikt voor één of meerdere zones van het lichaam. Kies de juiste bandage volgens je huidtype en het beoogde gebruik.

Hoe kies je een steunbandage?

Herbruikbare bandage

Als je slechts één bepaald gewricht wil ondersteunen, kun je kiezen voor een voorgerekte, niet-elastische stijve kleefbandage die je meermaals kunt hergebruiken. Ideaal voor een stevige ondersteuning.

Hoe kies je een steunbandage?

Kinesiotape

Een preventieve "kinesiotape" is aanbevolen als je slechts één spier moet ondersteunen. De tape is ademend en waterdicht, en zo'n 5 dagen bruikbaar.

Hoe kies je een steunbandage?