HOE KIES JE EEN VLIEGER?

Alle vliegers bestaan uit drie elementen, een doek, handgrepen en de lijn tussen deze twee elementen. Kies een vlieger volgens de leeftijd van de gebruiker. Je kunt gaan voor een vlieger met 1 lijn, een modulaire vlieger (met een overgang van 1 naar 2 lijnen), of een tweelijnsvlieger.

cerfs_volants_orao_decathlo_nl

LEEFTIJD VAN DE GEBRUIKER/AANTAL LIJNEN

De leeftijd van de gebruiker en het aantal lijnen zijn twee gegevens die sterk van elkaar afhangen. Voor een kind (3 tot 6 jaar) dat begint te vliegeren, is een vlieger met één lijn aanbevolen. Van 7 tot 12 jaar kun je gaan voor een modulair model om de vlieger te leren besturen. Volwassenen die snelheid en precisie willen, kunnen met een tweelijnsvlieger figuren uitvoeren.

pictos-03_copie_1ligne

1 lijn

Vanaf 3 jaar

pictos-02_copie

Modulair (1 tot 2 lijnen)

Vanaf 7 jaar

pictos-01_copie

2 lijnen

Vanaf 12 jaar

VLIEGER MET 1 LIJN

Een vlieger met 1 lijn is geschikt voor kinderen vanaf 3 jaar. Vliegeren is een activiteit waarbij kinderen spelenderwijs leren in de openlucht (park, platteland of strand). Het kind ontdekt de elementen, de wind en de ruimte rondom, en ontwikkelt zijn/haar psychomotorische vaardigheden. Vliegers met 1 lijn bestaan in allerhande vormen (octopus, vlinder of ruit ...) en kleuren, en vliegen als bij een windsnelheid van 10 km/u. Als de windsnelheid lager is dan 10 km/u of niet standvastig is (bijvoorbeeld in een park), kan het kind vliegeren met een korte lijn (1 of 2 meter).

photo_usage_3-6_ans_cerfvolant_orao

VLIEGER MET 1 OF 2 LIJNEN: MODULAIR

Een modulaire vlieger is geschikt voor het hele gezin, en kan gebruikt worden met 1 lijn (vanaf 3 jaar) of 2 lijnen (vanaf 7 jaar om te leren besturen). Dit model is niet zo snel als een klassieke bestuurbare vlieger, en dus gemakkelijker. Voor beginners raden we aan om een vlieger te kiezen met een stuurstang. Deze stang biedt drie voordelen: Het kind kan: - Een optimale positie behouden bij het besturen - De juiste lijnlengte gebruiken - Besturen met een stang type fietsstuur in plaats van een autostuur (de vlieger kan naar links en rechts bewegen om snelheid te halen) 

photo_usage_evolutif

TWEELIJNSVLIEGER

Tweelijnsvliegers zijn driehoekig en voorzien van handgrepen of riemen. Ze zijn sneller en onbuigzamer dan modulaire vliegers. Ze vergen meer controle en precisie, en zijn geschikt voor kinderen vanaf 12 jaar en volwassenen. Deze vliegers zijn sneller en gevoeliger, en ideaal om je eerste figuren mee uit te voeren. Ook de materialen zijn belangrijk bij het kiezen van een vlieger. Carbon maakt je vlieger lichter en nauwkeuriger te besturen. 

photo_usage_adulte