HOE KIES JE EEN WETSUIT VOOR OPENWATERZWEMMEN?

Met een wetsuit voor buitengebruik kan je in natuurlijk water zwemmen zonder het koud te krijgen. Hij wordt gebruikt bij triatlons, wedstrijden in open water, of gewoon om voor je plezier in de natuur te gaan zwemmen. Maar hoe kies je de juiste wetsuit?

Hoe kies je een wetsuit voor openwaterzwemmen?

Zwemmen in open water is een discipline die steeds populairder wordt onder de zwemmers. Niet alleen omdat het een ongelooflijk gevoel van vrijheid geeft, maar ook om de voordelen die het met zich meebrengt.

Zwemmen in natuurlijk water is toch nog wel iets anders dan in een zwembad, vooral door de stroming en de golven. Daar komt nog bij dat je in de gaten moet houden waar je bent, en de juiste richting uit moet zwemmen, waarbij je je hoofd uit het water moet tillen en dus anders zwemt. Dat wil zeggen dat je spieren op zee veel harder moeten werken. Daarnaast staat zeewater bekend om zijn opbeurende en stimulerende werking.

Aarzel dus niet langer, en duik erin voor meer plezier en een nieuwe ervaring!

Nabaiji helpt je bij het kiezen van de juiste wetsuit voor gebruik in open water.

De keuze van een wetsuit is in de eerste plaats afhankelijk van de temperatuur van het water waarin je gaat zwemmen, en de thermische bescherming die je zoekt (dus of je een koukleum bent of niet!).

In tegenstelling tot een klassieke neopreen wetsuit, die bijvoorbeeld door surfers wordt gebruikt, zijn wetsuits voor zwemmen in open water aan de schouders voorzien van glad en rekbaar materiaal, zodat je je armen nog goed kunt draaien. Ze zijn er ook op gemaakt om je meer drijfvermogen mee te geven, waardoor je minder energie kwijtraa

WATERTEMPERATUUR

Een wetsuit voor zwemmen in open water is gemaakt om je tegen de kou te beschermen, en zo te voorkomen dat je door de temperatuur van het water niet kunt genieten van je sport.

Dus voordat je je keuze maakt, moet je weten wat de temperatuur van het water is waarin je gaat zwemmen:

Hoe kies je een wetsuit voor openwaterzwemmen?

WATERTEMPERATUUR TUSSEN 14°C EN 18°C 

Zwemmen in koud water - wetsuit 4/2 mm

Hoe kies je een wetsuit voor openwaterzwemmen?

WATERTEMPERATUUR TUSSEN 18°C EN 21°C 

Zwemmen in gematigd warm water - wetsuit 2 mm

THERMISCHE BESCHERMING

Als je gaat zwemmen in koud water, raden we de wetsuit 900 aan. Deze wetsuits zijn 4 mm dik aan de rug, torso en benen. Ze houden je zo goed warm, vooral je torso en lendenen, de zones die bij het zwemmen het meest gevoelig zijn aan de kou.

 

Maar als je gaat zwemmen in gematigd warm water, zijn er verschillende mogelijkheden bij Nabaiji:

De wetsuits 100, 2 mm dik aan de rug, schouders en armen, bieden wel enige thermische bescherming, maar niet veel.

De mouwloze wetsuits 500 zijn 2 mm dik aan de rug en 2,5 mm aan de torso en benen. Zo houden ze je lekker warm, en doordat ze geen mouwen hebben, bieden ze ook veel bewegingsvrijheid.

De wetsuits 500, 2 mm dik aan de rug en 2,5 mm dik aan de torso en benen, bieden een goede bewegingsvrijheid en een zeer goede thermische bescherming bij water tussen de 18 en 21°C.

 

Tenslotte heeft Nabaiji ook nog een neopreen jammer ontworpen met een dikte van 4 mm. Deze laag neopreen aan de benen zorgt ervoor dat de zwemmer veel gemakkelijker drijft dan met een klassieke zwembroek.