HOE KIES JE EEN ZAALVOETBAL?

Het is cruciaal om een bal te kiezen in functie van het soort voetbal dat je speelt. Speel je op een gladde ondergrond, dan heb je een bal nodig die minder botst. Dat noemen we een bal met een gecontroleerde stuit. Als je hem laat vallen van op een hoogte van 2 meter, stuit hij maar op tot 55 à 65 cm van de grond. Hoe maak je de juiste keuze om optimaal van het spel te genieten?

futsal_decathlon_kipsta

Een bal voor zaalvoetbal kies je op basis van je leeftijd, om zo de juiste maat te vinden, en op basis van je spelniveau.

KIES EEN BAL IN FUNCTIE VAN JE LEEFTIJD!

Zodra je weet welk model je gaat nemen, moet je ook de juiste maat kiezen. De bal met een diameter tussen 62 en 64 cm zijn voor volwassenen, en die tussen 55 en 59 cm zijn voor kinderen jonger dan 13 jaar geschikt.

KIES DAARNA JE BAL IN FUNCTIE VAN JE SPELNIVEAU!

NIVEAU: BEGINNER

Ben je een beginner of speel je maar af en toe, dan neem je best een bal die stevigheid en baltoets combineert om zoveel mogelijk plezier te beleven aan elke technische beweging. Onze tip: kies de zaalvoetbal Kipsta 100.

futsal_decathlon

NIVEAU: GEVORDERD

Ben je een gevorderde speler, en heb je regelmatig trainingen en wedstrijden, dan moet je bal niet alleen stevig zijn en een goede baltoets bieden, maar is ook een goede grip van belang. Zaalvoetbal is immers een sport waarbij nauwkeurige trappen en balcontrole cruciaal zijn. Onze tip: kies de zaalvoetbal Kipsta 500.

BallonFutsalKipstaDecathlon

NIVEAU: EXPERT

Speel je tot slot in clubverband en neem je deel aan wedstrijden, dan moet je bal voor zaalvoetbal, gehomologeerd door de FIFA, ook stabiel zijn. De stabiliteit van de bal maakt dat je snel kan spelen en op zoek kan gaan naar een vlugge beweging die je tegenspeler uitschakelt. Onze tip: kies de zaalvoetbal Kipsta 900.

futsal_decathlon