HOE KIES JE EEN ZWEMVEST OM TE KAJAKKEN?

Het is sterk aanbevolen om tijdens het kajakken een zwemvest met een drijfvermogen van 50 newton te dragen. Als je in het water zou terechtkomen, helpt een zwemvest je om zonder moeite te blijven drijven, tot bij je kajak te komen en weer plaats te nemen.

kajak-zwemvest-kiezen

Er zijn verschillende criteria voor de keuze van een zwemvest om te kajakken:

OP BASIS VAN DE WIJZE WAAROP JE KAJAKT 

Ik kies een zwemvest om te kajakken tot 2 MIJL (3,22 km) van een veilige plek. Voor recreatieve doeleinden is een vest van schuimplastic het gemakkelijkst te gebruiken. Je kunt rekenen op een instant drijfvermogen als je in het water terechtkomt. Als je zo weinig mogelijk hinder wil ondervinden, kun je een opblaasbaar zwemvest met een gaspatroon kiezen voor meer bewegingsvrijheid aan je schouders. In geval van nood moet je dan wel aan de handgreep trekken om het vest op te blazen. Sommige vesten hebben een waterzak op de rug om makkelijk te kunnen drinken tijdens het varen.

kajak-zwemvest-kiezen

OP BASIS VAN JE GEWICHT

De maat van je zwemvest moet je kiezen op basis van je gewicht.

Gebruik de aanwijzingen op het vest zelf als referentie. 

De enige uitzondering op deze regel is het zwemvest WAIRGO, dat je kiest volgens je maat: S, M, L of XL. 

kajak-zwemvest-kiezen

NAARGELANG VAN JE ACTIVITEIT EN DE INTENSITEIT ERVAN

Naargelang van je activiteit en de intensiteit ervan kun je behoefte hebben aan meer bewegingsvrijheid. Zo zal een vest van schuimplastic voor lange afstanden meer hinderen dan een WAIRGO-zwemvest dat nauw aansluit op je lichaam en je bewegingen volgt.

kajak-zwemvest-kiezen
diego

DIEGO

Productmanager kajak

Om het plezier en de positieve effecten van peddelsport toegankelijk te maken, ontwikkelt en ontwerpt het merk Itiwit producten waarmee je je evenzeer in je sas voelt op het water als aan wal. De artikelen van het merk Itiwit zijn compact, makkelijk op te bergen, erg licht en vlot mee te nemen op al je tochtjes op het water, alleen of met het hele gezin!