HOE KIES JE JE LANGLAUFKLEDIJ?

Hoe bescherm je je tegen de winterse omstandigheden en hou je je lichaamstemperatuur op peil volgens je gebruiksniveau? Lees hier onze tips om de juiste kleding te kiezen!

langlaufen kledij

Je kunt je langlaufkledij kiezen op basis van 3 criteria: je gebruik, het laagjessysteem en je niveau.

JE GEBRUIK

Quechua biedt aangepaste kleding aan voor langlaufers, zodat je je lichaamstemperatuur op peil kunt houden tijdens de hele duur van je tocht en je goed kunt beschermen tegen de winterse omstandigheden.

Hoe kies je je langlaufkledij?

WARMTE

Om je te beschermen tegen de koude.

Hoe kies je je langlaufkledij?

ADEMEND VERMOGEN

Om het vocht af te voeren.

Hoe kies je je langlaufkledij?

BESCHERMING

Tegen de wind en de sneeuw.

HET LAGENSYSTEEM

Je lichaamstemperatuur verschilt naargelang je beweegt of stilstaat. Door het 3-lagensysteem te volgen ben je er zeker van dat je altijd voldoende beschermd bent, in alle weersomstandigheden.

Basislaag

BASISLAAG => AFVOER VAN DE TRANSPIRATIE

Het eerste laagje is erg belangrijk. Het zorgt ervoor dat je droog blijft, dankzij de vochtafdrijvende functie. Het droogt erg snel omdat het bestaat uit materialen met vochtwerende vezels. Het voorkomt dat je het koud krijgt.

beschermlaag

BESCHERMLAAG

De derde laag van onze langlaufkledij beschermt je tegen de wind en de sneeuw. Ze voorkomt warmte-verlies (winddicht) en zorgt ervoor dat je droog blijft (waterafstotend).

Isoleende laag

ISOLERENDE LAAG => AFVOER VAN DE TRANSPIRATIE + THERMISCHE ISOLATIE

De thermische bescherming zorgt ervoor dat de transpiratie goed wordt afgevoerd tijdens de inspanning.

Deze laag behoudt haar isolerende eigenschappen ook als ze nat wordt. Zo blijft je lichaamstemperatuur op peil als het koud is.

JE NIVEAU

Op basis van de frequentie en de intensiteit waarmee je langlauft, kan je nagaan wat je noden zijn om de juiste kleding te kiezen.

Hoe kies je je langlaufkledij?

BEGINNER / OCCASIONEEL GEBRUIK tot GEVORDERDE / REGELMATIG GEBRUIK

Kies voor comfortabele kleding die je warmt houdt en beschermt tegen de wind, en die je bovendien droog houdt dankzij materialen die de transpiratie afvoeren.

Hoe kies je je langlaufkledij?

EXPERT / INTENSIEF GEBRUIK

Kies voor kleding die je beschermt tegen de wind, je lichaamstemperatuur op peil houdt en perfect ademend is.

Kies voor praktische kleding met rekbare stoffen, die aansluitend zit voor een perfecte bewegingsvrijheid en een goede afvoer van de transpiratie.  Deze kledij beschermt je bovendien goed tegen de wind.

Hoe kies je je langlaufkledij?

VINCENT

PRODUCTMANAGER LANGLAUFEN

Afhankelijk van de weersomstandigheden en de vorderingen die je maakt, kan je je outfit perfect samenstellen volgens je behoefte.