ballen TB920

Tennisballen

Speel je recreatief of intensief? Liever ballen per stuk of ballen onder druk? De keuze van je tennisbal heeft een belangrijke invloed op de speelervaring.

Bij de keuze van je tennisbal moet je rekening houden met verschillende zaken: je spelniveau en de gewenste speelervaring.

Kinderballen en foam ballen

Kinderballen zijn ideaal om heel jonge kinderen te leren hoe ze een racket moeten gebruiken.

 • bal vilt oranje

  Bal voor peutertennis tb130

  Deze peuterballen zijn ideaal voor kinderen van 3 tot 5 jaar die hun eerste stappen zetten in het tennis en er beter in willen worden.


 • Kinderballen en foam ballen

  Foam bal tb100 7 cm

  Onze ontwikkelaars ontwierpen deze foam bal om de eerste rally's van kinderen onder de 6 jaar te vergemakkelijken. Dit zijn heel langzame ballen.

 • Kinderballen en foam ballen

  Foam bal tb100 9 cm stage 3

  Onze ontwikkelaars ontwierpen deze foam bal om de eerste rally's van kinderen onder de 6 jaar te vergemakkelijken. Dit zijn heel langzame ballen.

Leerballen

Leerballen zijn ideaal voor beginnende kinderen en volwassenen die hun eerste stappen op het tennisveld zetten. Kies je bal op basis van je leeftijd en de gewenste stuithoogte. 

 • bal vilt oranje

  Bal tb100 stage 3

  Deze tennisballen zijn ontwikkeld voor kinderen van 4 tot 7 jaar. De snelheid en opstuit zijn perfect voor hun eerste rally's. Dit zijn langzame ballen.

 • bal vilt groen

  Bal tb110 stage 2

  Deze tennisballen zijn ontwikkeld voor beginnende kinderen van 8 tot 11 jaar. Dit zijn langzame ballen.


 • foam ballen

  Bal tb120 stage 1

  Deze tennisballen zijn ontwikkeld voor kinderen van 9 tot 12 jaar, maar zijn ook geschikt voor beginnende volwassenen. Dit zijn langzame ballen.


Trainingsballen en wedstrijdballen

Deze ballen zijn ideaal voor kinderen die hun eerste wedstrijden spelen. Afhankelijk van wat je nodig hebt, hebben we drukloze ballen en ballen onder druk.

 • foam ballen

  Drukloze bal tb160

  Deze comfortabele en duurzame drukloze tennisbal is ideaal voor beginnende tennissers en voor trainingen. De soepele kern en het hoogwaardige vilt zorgen voor veel slagcomfort.

 • bal vilt oranje

  Bal tb110 stage 2 onder druk

  Onze ontwikkelaars ontwierpen deze tennisballen onder druk voor de eerste wedstrijden van kinderen van 8 tot 10 jaar.

 • bal vilt groen

  Bal tb120 stage 1 onder druk

  Onze ontwikkelaars ontwierpen deze tennisballen onder druk voor de eerste wedstrijden van kinderen van 8 tot 12 jaar.

Ballen onder druk

Er bestaan twee soorten ballen onder druk: trainingsballen en wedstrijdballen. Je kiest je ballen afhankelijk van de gewenste speelervaring, opstuitkwaliteit en balcontrole.

 • trainingsbal

  Trainingsballen onder druk

  Trainingsballen onder druk hebben een rubberen kern en een bekleding van voornamelijk kunstvilt, voor een uitstekende spelbeleving. Ze zijn goed uitgebalanceerd, snel en bieden een goede controle.

 • wedstrijdballen

  Wedstrijdballen tb920 onder druk

  Wedstrijdballen onder druk hebben een rubberen kern en een bekleding van natuurlijk vilt. Dat maakt ze uiterst duurzaam en zorgt voor een verbluffende balcontrole en een bijzonder stabiele opstuit.

 • JE SPELNIVEAU - BALLEN ONDER DRUK

  Wedstrijdbal tb390 onder druk

  Onze productontwikkelaars ontwierpen deze wedstrijdballen voor tennissers die op hardcourt of gravel spelen. Dit zijn uiterst duurzame en snelle premium ballen.

Je spelniveau

De keuze van je tennisbal is ook afhankelijk van je spelniveau, wat we in drie categorieën opdelen: beginner, gevorderde, expert.

 • beginner artengo

  Je bent een beginnende speler

  Je hebt ballen nodig die gemakkelijk te spelen zijn, stevig en met een controle die past bij jouw niveau. Je hebt dus langzame drukloze ballen of ballen onder druk nodig.

 • Artengo gevorderde

  Je bent een gevorderde speler

  Je bent op zoek naar een bal die lang meegaat. Bovendien moet hij comfortabel en veelzijdig zijn. Je wil een goede controle over je slagen. Je hebt dus een bal onder druk nodig.

 • artengo expert

  Je bent een expert speler

  Je hebt vooral een bal nodig met een bijzonder stabiele opstuit, geschikt voor lange rally's en met het juiste evenwicht tussen snelheid en controle op maat van jouw niveau. Je hebt een bal nodig die grotendeels van natuurlijk vilt en hoogkwalitatief rubber is gemaakt.

foto Eric ontbreekt

Eric briet

Productmanager tennis

Als je regelmatig tennist, speel je bij voorkeur met wedstrijdballen, voor een betere speelervaring en een uitstekende duurzaamheid. Wedstrijdballen zijn overwegend van natuurlijk vilt en natuurrubber gemaakt. Dat is ook zo bij onze tennisbal TB920, waar de professionals op de Moselle Open mee spelen. Als ik een advies mag geven, dan is het om te spelen met een "wedstrijdbal", dat is zoveel fijner!