HOE KIES JE JE MATERIAAL VOOR WATERSPORT?

.

aquafitness accessoire

MATERIAAL VOOR WATERSPORT: WAAROM HEB JE DAT NODIG?

Materiaal voor aquasport heeft twee belangrijke functies:

- Vooreerst verhoogt het de weerstand in het water:

Inderdaad, dit materiaal zorgt ervoor dat je lichaam op meer water stoot tijdens de oefeningen. De weerstand in het water neemt toe dankzij de hulpmiddelen die je bewegingen afremmen. Dit vergt meer van je spieren. Om de weerstand te verhogen, kan het materiaal voor aquasport zich vullen met water. Er bestaat ook aquasportmateriaal in de vorm van gewichtjes.

Hoe meer inspanningen je levert in het water, hoe meer je aan je conditie werkt!

 

- De tweede functie werkt rechtstreeks in op het drijfvermogen.

Het meeste materiaal voor aquasport verhoogt het drijfvermogen in het water. Als sprekend voorbeeld nemen we de noodle!

Met een noodle kan je beter drijven en lig je dus stabieler, wat bevorderlijk is voor alle mogelijke oefeningen voor figuurtraining in het water. Het drijfvermogen is erg belangrijk bij aquasport om de spierversteviging te trainen en je lichaamshouding te verbeteren.

Sommige materiaaltypes vervullen deze twee functies, zoals bijvoorbeeld de noodle, waar we zo dol op zijn. Als je die onder je oksels houdt, kan je beter drijven. Je kunt hem ook gebruiken om de weerstand te verhogen door hem onder water te duwen.

 

MATERIAAL VOOR WATERSPORT: WAT KIES JE?

Elk type aquasport gebruikt een ander soort  materiaal. We maken een onderscheid tussen twee categorieën:

- Klein materiaal, makkelijk verkrijgbaar en vlot mee te nemen

- Grote stukken waarmee je je spieren intensief kunt trainen

Elk accessoire heeft als doel om de sessie intensiever te maken en om de spiertraining te versterken.

Laat ons eens van nabij bekijken welk materiaal voor aquasport het meest doeltreffend is voor jouw oefeningen:

 

“Ik wil materiaal waarmee ik zowel aan mijn bovenlichaam als aan mijn onderlichaam kan werken.”

De noodle is, beste dames, het materiaal dat het meest wordt gebruikt bij aquasport.

Bij aquaboxing en bij aquayoga gebruikt men noodles! Een noodle is een lange schuimrubberen rol waarmee je de weerstand kunt verhogen als je hem onderdompelt in het water. Met dit type materiaal kan je je bovenlichaam (armen, rug, triceps...) trainen.

Met een noodle kan je ook beter drijven wanneer je hem onder je oksels klemt. Deze positie is goed voor de figuurtraining en voor buikspier- en beenoefeningen.

Een noodle is een onmisbaar accessoire voor veel oefeningen waarmee je je hele lichaam traint.

 

“Ik wil mijn armen verstevigen en mijn bovenlichaam trainen”

Halters worden gebruikt bij aquagym en bij aquafitness. Je hebt ze in schuimrubber of in drijvend pvc.

Dit accessoire verhoogt de weerstand tijdens de oefeningen, zodat die pittiger worden. Er zijn verschillende vormen halters op de markt. Ze hebben echter allemaal hetzelfde doel: je stevige en welgevormde armen bezorgen!

Zwemhandschoenen zijn ook een veelgebruikt accessoire bij verschillende aquasporten zoals aquagym, aquafitness en ook bij aquabike.

Dit materiaal verhoogt de snelheid en de stuwkracht van je armen in het water. Met zwemhandschoenen train je je afzet en breng je de spieren van je bovenlichaam perfect in vorm. Dit materiaal biedt je veel voordelen, je trekt de handschoenen vlot aan en je kunt ze combineren met andere uitrustingen. Bij aquabike kun je bijvoorbeeld goed fietsen wanneer je zwemhandschoenen draagt.

 

“Ik wil slankere benen en een bips als Rihanna”

Verzwaarde enkelbanden zijn ontworpen voor aquagym en aquafitness.

Ze zijn gewoonlijk gemaakt uit neopreen (heel zacht en soepel materiaal) en worden vastgemaakt rond de enkels. Het gewicht (van 0,5 tot 5 kg) verhoogt de weerstand zodat je je onderlichaam kunt trainen in functie van je niveau.

Zwemvliezen worden ook vaak gebruikt. Ze verbeteren de voortbeweging in het water en zijn ideaal om je onderlichaam te versterken. Hoe korter het blad van de zwemvliezen, hoe meer je je benen en bips traint.

Dit materiaal is onontbeerlijk voor aquapalming.

 

“Ik wil mijn lendenen versterken en een heuse sixpack krijgen”

Voor dit soort effect is een drijfgordel je beste bondgenoot!

Een drijfgordel wordt gebruikt in de lessen aquagym en aquafitness in diep water of bij  aquajogging. Hij heeft meerdere vlotters in schuimrubber en wordt vastgemaakt rond je middel. Zo blijf je stabiel wanneer je buikspieroefeningen doet. 

Verder moet je om aan aquabike of aquasuppen te kunnen doen, beschikken over iets imposanter materiaal, zoals een aquabike of een surfplank om te suppen.

 

ONTDEK DE ACCESSOIRES

palmes

ZWEMVLIEZEN

noodle_nabaijji

NOODLE

aquadumbells

HALTERS