LICHT ALS EEN VEERTJE

Licht als een veertje

We presenteren je de bodywarmer Ultralight.

We ontwikkelden de bodywarmer Ultralight om je tegen de kou te beschermen bij temperaturen tussen de 10 en 20°C. En 10 graden verschil tussen het begin en het einde van je partij, dat wil nog wel eens gebeuren. Als je graag vroeg begint of je partijen pas eindigen bij zonsondergang weet je dat maar al te goed. De bodywarmer Ultralight is een veelzijdig kledingstuk dat zo licht is dat je vergeet dat je het draagt en zo compact dat je het nauwelijks in je tas opmerkt. De verhouding tussen lichtheid en warmte is echt spectaculair.

LICHT ALS EEN VEERTJE

Waarom een bodywarmer?

Een donsjas is een gewatteerde jas die gevuld is met dons. Deze werd uitgevonden aan het begin van de 20e eeuw en was vooral geliefd in de bergen dankzij de ongeëvenaarde verhouding tussen lichtheid en warmte.

Dat zijn ook de kwaliteiten die we zoeken in kledingstukken voor golf, maar daarnaast heb je een optimale bewegingsvrijheid nodig voor je swing.

En om meer in te zetten op dat laatste, hebben we gekozen voor een model zonder mouwen. De bodywarmer geeft je bovenlichaam voldoende warmte en heeft daar geen mouwen voor nodig, ideaal voor een ongehinderde swing.

Made for golf

Het model van de bodywarmer Ultralight is speciaal ontwikkeld voor golf. Dat zit hem vooral in de lengte. Bij het adresseren, wanneer je iets naar voren buigt, mag de bodywarmer niet te lang zijn om lelijke bobbels te voorkomen die je in de weg zitten bij je swing. Hier hebben we compromissen moeten sluiten. Tijdens de ontwikkeling hebben we de bodywarmer twee keer langer gemaakt. We wilden voorkomen dat hij omhoog zou kruipen en we weten dat je de bodywarmer niet alleen tijdens, maar ook voor en na het golfen draagt. Daarom wilden we een sportief en elegant model creëren.

De bodywarmer Ultralight is verkrijgbaar in 2 versies: dames en heren. Het herenmodel is recht en het damesmodel is getailleerd.

LICHT ALS EEN VEERTJE

We kozen voor een horizontale vulling. Dat is een klassieke look die het bij de meeste mensen goed doet en die goed past bij de sport. Het materiaal voelt heel zacht aan voor meer comfort en is soepel voor meer bewegingsvrijheid. Een laatste voordeel is de stille stof, ideaal voor golfers die zich volledig willen concentreren op het spel.

  • LICHT ALS EEN VEERTJE
  • LICHT ALS EEN VEERTJE
  • LICHT ALS EEN VEERTJE
LICHT ALS EEN VEERTJE

De magie van dons

Dons, dat is een beetje magisch.
Dat zit zo. Het gaat hier om een mix van dons (85%) en veren (15%) van grijze eenden. Dat zijn natuurlijke materialen met uitzonderlijke kwaliteiten. We hebben op geen enkel vlak ingeleverd aan kwaliteit, sterker nog, we kozen voor het best mogelijke dons. Ons dons heeft een vulkracht van 660 CUIN (Europese norm). Dat staat voor het thermisch isolatievermogen van het dons, dat werkt op basis van het "insluiten" van een bepaalde hoeveelheid lucht.
Hoe hoger de vulkracht (en hoe hoger de CUIN-waarde), hoe meer ruimte het dons inneemt, hoe meer lucht het vasthoudt en dus hoe beter het tegen de kou isoleert.

LICHT ALS EEN VEERTJE

Verder is onze dons- en verenvulling RDS-gecertificeerd (Responsible Down Standard). Dat wil zeggen dat we een traceersysteem hebben uitgewerkt waardoor we kunnen garanderen dat de oorsprong van onze veren overeenkomt met onze beloftes omtrent verantwoorde materialen. Onze leveranciers hebben zich ertoe verbonden eenden die voor hun veren of dons worden gefokt, goed te behandelen.

Ten slotte is dons extreem compact. Bij de bodywarmer Ultralight krijg je ook een zakje. Heb je hem hier eenmaal in opgeborgen, dan is het resultaat zo compact dat je niet eens merkt dat je hem bij je hebt. Je kunt hem daardoor altijd meenemen, want je hoeft niet langer te kiezen tussen het meenemen van je bodywarmer of een ander accessoire.

LICHT ALS EEN VEERTJE

Een uitleg van kledingontwerpster léa:

"Ik heb hard aan de vulling gewerkt. We kozen voor een klassiek en tijdloos horizontaal patroon, omdat we een bodywarmer wilden maken die je zowel op de golfbaan als in de stad kan dragen. De stiksels zitten dichter op elkaar voor een lichtere look. Ik koos voor eenvoudige kleuren als zwart en marineblauw samen met enkele modernere kleuren, zodat je zeker een bodywarmer vindt die bij jou past. Ik hoop dat je er veel plezier van hebt! ;)"

Hoe draag je de bodywarmer ultralight?

Dit is een zeer veelzijdige bodywarmer. Je kunt hem op een polo, trui of blouse dragen. Hij houdt je lekker warm en onder een jas merk je niet eens dat je hem draagt. Gaat het regenen, dan heb je dankzij het waterafstotende materiaal genoeg tijd om een schuilplaats te zoeken of regenkleding aan te trekken.

LICHT ALS EEN VEERTJE

Hoe was je de bodywarmer ultralight?

We willen graag dat je de bodywarmer Ultralight zo lang mogelijk kunt dragen. Aangezien het hier gaat om een product met natuurlijke materialen, is het belangrijk om ons wasadvies op te volgen. Kies op je wasmachine voor een synthetisch programma op 30°C. Doe er 2 tennisballen bij en voldoende andere kleding om het vulvermogen van je bodywarmer te behouden. Laat je wasmachine als het even kan twee keer spoelen en kies voor zacht centrifugeren. Stop daarna je bodywarmer in de droger met opnieuw 2 tennisballen om hem zijn volume terug te geven. Heb je geen droger? Geen probleem. Hang je bodywarmer dan op een kleerhanger en schud hem regelmatig op om te voorkomen dat de veren aan elkaar gaan plakken.

De bodywarmer Inesis Ultralight is verkrijgbaar voor heren (van S tot 3XL, oker, marineblauw, zwart, kaki, grijs) en dames (XS tot 2XL, marineblauw, zwart, grijs, linnen) voor 40 euro.

                                                                                                                                                        INESIS