Wat zijn de voordelen van een opblaasbaar wingfoil board?

De voordelen van een opblaasbaar wingfoil board

Wil je graag een opblaasbaar wingfoil board? Hier vind je alle voordelen van deze modellen, om te surfen in optimale omstandigheden.

Wingsurfen is een 'marriage parfait' tussen verschillende disciplines, het begint dan ook steeds populairder te worden bij watersporters. Het is een compleet nieuwe manier om zeeën en oceanen te verkennen en op een board en met een opblaasbaar zeil in je handen op zoek te gaan naar ongelooflijke sensaties. En vermits je het toch al doet met een opblaasbaar zeil, waarom zou je dan niet kiezen voor een opblaasbaar board? Hier vind je alles over opblaasbare wingfoil boards en hun voordelen. 

Wat zijn de voordelen van een opblaasbaar wingfoil board?

Wingsurfen: de perfecte combinatie tussen techniek en sensatie 

Door zijn groeiend succes bij sporters verovert het wingsurfen langzaamaan een eigen plaatsje in de watersportwereld. Wingsurfen doe je als volgt: je staat rechtop op een board en je houdt een opblaasbaar zeil in je handen waardoor je vooruit gaat als de wind erin blaast. Dankzij dat lichte, compacte zeil word je voortgeblazen, win je aan snelheid en kun je beginnen te oefenen. Je staat op een opblaasbaar board en geniet van ongelooflijke sensaties die je nooit meer vergeet.

Door de jaren heen en met de opkomst van nieuwe disciplines en de ontwikkeling van nieuwe technologieën, zijn de sportuitrustingen geëvolueerd en komen er steeds performantere en handiger modellen op de markt. Bij die laatste innovaties kun je ook de opblaasbare wingfoil boards vinden. Ze worden ook in andere disciplines zoals de supfoil gebruikt en bieden talrijke voordelen voor de sporter.

In tegenstelling tot de vooroordelen die vele mensen hebben over hun stijfheid en hun performantie, biedt een opblaasbaar wingfoil board veel voordelen en mogelijkheden. Het is dan ook aan een opmars bezig ten opzichte van de klassieke modellen. Laat je dus verrassen door zijn fantastische technische kenmerken, wat je niveau ook is.

Een opblaasbaar wingfoil board: dé partner van beginners en gevorderden 

Door de talrijke vooroordelen die mensen kunnen hebben over opblaasbare boards, durft een groot aantal sporters niet te kiezen voor die modellen, hoe performant en voordelig ze ook zijn. Opblaasbare wingfoil boards zijn nochtans geschikt voor alle niveaus, je zult niet meer zonder willen.

- Beginners: Als beginneling in om het even welke discipline zul je al wel eens wat problemen ondervinden. Bij het wingsurfen is dat niet anders. Hier vertalen die 'problemen' zich naar 'vallen'. Opblaasbare boards zijn dan onmisbaar om ervoor te zorgen dat je je zo weinig mogelijk pijn doet of laat ontmoedigen. Ze mogen dan wel erg stijf zijn om een optimale beoefening te garanderen, toch zorgen ze voor minder traumatiserende valpartijen dan standaard boards. Het zal dus gemakkelijker zijn om vol te houden, zelfs al zie je na een paar lessen bont en blauw.

Het opblaasbare board heeft bovendien een perfect evenwicht tussen stijfheid en comfort. Het vermindert de schok bij het vallen en je klimt er gemakkelijk weer op. Als je na een val in het water ligt, is je board stevig genoeg om er gemakkelijk weer bovenop te geraken.

- Gevorderden: Als een gevorderde wingfoiler al eens valt, dan zal de impact minder zwaar zijn. Maar ook voor hen heeft een opblaasbaar board veel voordelen op vlak van prestaties. Sommigen denken dat ze er minder goed mee glijden en hun bewegingen minder goed kunnen sturen, maar deze modellen zullen je echt verbazen door hun ongekende vliegsensaties. Op voorwaarde dat je board perfect opgeblazen is, heeft het enorm veel mogelijkheden en kun je in optimale omstandigheden surfen.

Het opblaasbare board is geschikt voor alle niveaus, en dat heeft zowel voor- als nadelen. Voor beginners is het ideaal omdat het schokdempend werkt als je valt. Gevorderden, die dus al een hoger niveau hebben, zullen minder geremd worden bij iets minder vloeiende take-offs.

Wat zijn de voordelen van een opblaasbaar wingfoil board?

Een opblaasbaar model: een stijf, sterk board

Er is wat controverse over wingfoil boards ontstaan bij surfers, doordat sommigen hun bedenkingen hadden over dingen als hun weerstand en stijfheid. In dit onderdeeltje willen we een antwoord bieden op de vragen die je zou kunnen hebben over die twee elementaire criteria.

- De stijfheid van opblaasbare boards: Of je nu beginner bent of gevorderde, we moeten allemaal over aangepast materiaal kunnen beschikken zodat we in de best mogelijke omstandigheden kunnen sporten. Over opblaasbare boards bestaan er een aantal vooroordelen en mythen, en dan vooral over hun stijfheid. Vandaag beantwoorden we je vragen over dit onmisbare, technische criterium.

In tegenstelling tot wat je misschien zou kunnen denken, bieden opblaasbare wingfoil boards je alle stijfheid die je nodig hebt om het water op te gaan. Ze bieden je dezelfde sensaties als een standaardmodel en zullen je verwachtingen zelfs overtreffen als je zonder hinder en probleemloos over en boven het water glijdt. Let wel: je board moet te allen tijde optimaal opgeblazen zijn. Je moet dus precies weten hoe je je board moet opblazen om de perfecte stijfheid te krijgen die nodig is voor je sessies.

- De stevigheid van opblaasbare wingfoil boards: Een tweede vooroordeel over opblaasbare wingfoil boards heeft te maken met hoe ze eruitzien: minder stevig. Het is inderdaad gemakkelijk om te denken dat deze boards snel beschadigd raken door de schokken en externe omstandigheden waaraan ze worden blootgesteld. Ook hier hebben velen het dus mis. 

Opblaasbare boards werden ook specifiek ontwikkeld om te surfen en hebben een uitstekende stevigheid en weerstand. In werkelijkheid raken ze zeer zelden lek, ze zouden zelfs langer kunnen meegaan dan standaard boards, die vaak op vele plaatsen beschadigd raken.

Wat zijn de voordelen van een opblaasbaar wingfoil board?

Een ideaal transportgemak

Opblaasbare wingfoil boards onderscheiden zich ook door hun handigheid in het dagelijkse leven. Een klassiek wingfoil board is nogal volumineus en neemt dus veel plaats in, terwijl je een opblaasbaar model overal met je mee kunt nemen. In niet-opgeblazen vorm kun je het heel compact maken waardoor het maar heel weinig plaats inneemt. Als je het dus regelmatig met je mee wil nemen kan dat een beslissend criterium zijn. Je kunt het samen met je opblaasbare zeil meenemen op al je avonturen, in een rugzak of een aangepaste transporttas, en sporten waar je maar wil.

Ook voor het opbergen kan een compact opblaasbaar model heel handig zijn. Niet iedereen heeft een garage of een andere opbergruimte die groot genoeg is. Je board gewoon in een kast kunnen opbergen is dan een echte troef. Als je het bovendien in een tas bewaart, is het ook nog eens beschermd tegen de tand des tijds en mogelijke schokken.

Een goedkoper alternatief 

Wingsurfen is een discipline waarvoor je als beoefenaar verschillende onderdelen van je uitrusting moet aankopen: je wingfoil zeil, een board, een wetsuit en verschillende bijkomende accessoires. Je ziet het al, je perfect uitrusten om te wingsurfen brengt de nodige kosten met zich mee. Als je kiest voor een opblaasbaar wingfoil board kom je aanzienlijk goedkoper uit.

Naast verschillende technische voordelen onderscheiden opblaasbare boards zich ook door een economisch voordeel. Ze zijn goedkoper dan klassieke modellen en bieden alle elementen van een perfecte uitrusting, zowel voor beginners als voor gevorderden.

Het is wel belangrijk om te weten dat als je een opblaasbaar model kiest, je best ook een aangepaste compressor koopt om het op te blazen, als die al niet meegeleverd wordt bij aankoop.

Wat zijn de voordelen van een opblaasbaar wingfoil board?

Compatibiliteit: hoe zit dat tussen een zeil en een opblaasbaar board?

Bij het wingsurfen ga je het water op terwijl je je wingfoil zeil in de hand houdt. Dankzij de wind die in je zeil speelt kun je snelheid winnen en naar hartenlust over het water glijden. Dat zeil zit niet vast aan je board, waardoor je je dus ook geen vragen hoeft te stellen over de compatibiliteit tussen die twee.

In tegendeel: een wingfoil zeil zal de voordelen van je opblaasbare board alleen maar versterken, vooral op het gebied van gebruiksgemak. En door alleen te kiezen voor onderdelen die weinig plaats innemen, kun je gemakkelijker reizen en alle uithoeken van de wereld gaan verkennen, op het water.

Onderhoud van een opblaasbaar wingfoil board

Opdat je wingfoil board al die goede eigenschappen zou behouden, moet je het natuurlijk in goede staat houden. Een goed onderhoud is daarbij heel belangrijk. Je gebruikt je wingfoil materiaal meestal in zout water, waarbij je zeil en je board op verschillende manieren kunnen worden aangetast. Als je er vele jaren wil van kunnen genieten, dan moet je ze op een correcte manier onderhouden.

Je wingfoil board onderhouden is heel eenvoudig. Spoel je board na elke sessie af met zuiver water, zodat de zoutresten, die je materiaal kunnen aantasten, worden weggespoeld. Als het droog is, vouw je het op en steek je het in de opbergtas.

Wat zijn de voordelen van een opblaasbaar wingfoil board?