WELKE DRINKBUS VOOR WELKE SPORT?

Omdat wij supporteren voor elke duurzame dorstlesser, selecteerden we een top vijf van ons meest markante drinkflessen! 

cup

Ligt het aan ons, of lijkt het alsof we met zijn allen bewuster water zijn gaan drinken? In combinatie met het minderen van wegwerp plastic, is het op peil houden van onze dagelijkse vochtbalans helemaal ingeburgerd in het straatbeeld én op het sportveld. Omdat wij supporteren voor elke duurzame dorstlesser, selecteerden we een top vijf van ons meest markante drinkflessen! 

MEGAGROOT

Ben jij zo’n slokop die altijd zonder water valt tegen het einde van je training? Met de Gallon van Domyos is dit verleden tijd. De drinkbus heeft wat weg van die watercooler op je kantoor, maar in mini-formaat. Dankzij zijn handig handvat drink je deze joekel van iets meer dan twee liter niet alleen met alle gemak leeg, je kan hem ook met zijn twee kilogram deel uit laten maken van je work-out.

gallon domyos

ONEINDIG HERBRUIKBAAR

Kenmerkend voor veel loopwedstrijden zijn de duizenden platgetrapte bekertjes en lege flesjes langs het parcours. Loopmerk Kalenji zocht en vond een duurzaam alternatief met dit handig plooibaar en oneindig herbruikbaar bekertje dat niet kraakt in je rugzak tijdens het lopen.

cup

HYGIËNISCHE

Heb je ’t ook al  meegemaakt tijdens de groepstraining dat meerdere teamleden hun drinkbus niet bij hadden en je hen te hulp moest schieten, met deze hygiënische drinkfles van een liter deel je je fles vanaf nu zonder enige scrupule. Door zijn speciale dop is er geen contact met de mond. Plaats je kin op de voorziene plek, buig je hoofd lichtjes naar achteren en spray het water in je mond. 

gourde hygiènique

LEKKER FRIS

Deze fles is een godsgeschenk voor alle fietsers die niet zo tuk zijn op een opgewarmde dorstlesser op het einde van hun zomerse fietstocht. Deze soepele fles houdt 650 milliliter drank twee uur lang koel dankzij zijn dubbelwandige isolerende structuur. 

gourde vélo

SPECIAL TREKKING

Deze favoriet uit ons Trekking gamma heeft het allemaal. Een groot volume voor anderhalve liter verfrissing tijdens elke daguitstap en een comfortabele afsluitbare drinktuit die je toelaat te drinken zonder morsen. 

gourde randonnée

EN HOE HOU JE JE FLES PROPER? 

Ook al doe je enkel water in je fles, het kan gebeuren dat de fles na een tijdje een vies geurtje krijgt. Want tijdens het drinken laat je bacteriën achter in de fles. De meeste flessen kunnen helaas niet in de vaatwasser, dit heeft te maken met de coating die beschadigd kan raken. Wat je wel kan doen is de fles vullen met een sopje van heet water en baking soda en een 30-tal minuten laten weken. Daarna spoel je de fles met natuurazijn. Even op zijn kop laten staan tot ze volledig droog is. Heb je dan toch nog het gevoel dat ze niet volledig proper is, dan kan je ze vullen met een warm water en vers citroensap en een aantal uren laten staan. Zo worden alle geurtjes verwijderd en is de fles helemaal bacterievrij. 

EXTRA
Voor een goede gezondheid zou je anderhalve liter water per dag moeten drinken. De enige manier om die aanbevolen hoeveelheid water binnen te krijgen, is door niet enkel bij elke maaltijd te drinken, maar ook tussendoor. Als je bovenop je normale dagritme langer dan een half uur sport, drink je best nog wat extra om uitdroging te voorkomen. wat slecht is voor je hart, je energiepijl en uiteindelijk je sportprestaties.