Unselected
eindelijk vechtsport!

Welke vechtsport kies ik voor mijn kind?

.

Unselected

Iedereen op de tatami!

Vechtsporten zijn ideaal voor kinderen die overlopen van de energie. Ze kunnen zich uitleven en dankzij de gedragsregels van deze sporten leren ze hun energie kanaliseren. Kinderen vanaf 5 - 6 jaar kunnen ermee beginnen. Ze zijn geschikt voor zowel jongens als meisjes, vanaf het moment dat hun geest er weerbaar genoeg voor is.

Unselected

De vechtsporten op een rijtje

JUDO, DE MEEST FYSIEKE SPORT Judo is een echte contactsport: tijdens de training kan je kind zich helemaal uitleven. Bovendien is het de bedoeling om het gewicht van de tegenstander te gebruiken, waardoor je kind al zijn spieren moet gebruiken en ontwikkelen. Het is ook een psychologische training: lichaam en geest moeten snel en soepel worden. 'Judo' betekent trouwens 'de weg van de soepelheid'.   KARATE, VOOR CONCENTRATIE Net zoals bij judo moet je kind alle spieren in zijn lichaam gebruiken. Bovendien moet je kind zijn evenwicht en zijn uithouding ontwikkelen, en de bewegingen van zijn lichaam goed leren coördineren. Let wel op: om ongevallen te vermijden zijn het gebruik van een helm en tandbescherming verplicht bij deze sport.

Unselected

Trek jullie kimono's aan!

Voor elke vechtsport is er aangepaste kledij.

Het maakt deel uit van het spel, en kinderen vinden het leuk om zich voor elke training te kunnen aankleden en uitrusten.

De basisuitrusting is de kimono, voor groot en klein. Je voelt je meteen een echte prof, zelfs als vijfjarige! 

Unselected
Christophe

Christophe

De voordelen van een vechtsport voor kinderen? Je zet je lichaam én je geest aan het werk!