ALLES WAT JE MOET WETEN OVER SPORTBEHA'S

.

brassiere de sport

Om je helemaal op je gemak te voelen tijdens het sporten, zijn twee dingen echt belangrijk: de legging, die hier aan bod komt (link invoegen) en de sportbeha - beide onlosmakelijk verbonden met fitness!

WAAROM IS DE SPORTBEHA ZO ONMISBAAR?

Veel vrouwen kiezen tijdens het sporten voor een gewone beha. "Dat is geen verstandige keuze”, vertelt Aurélie, productmanager sportbeha's bij Domyos en dus een kenner. "Bij vrouwen die aan cardio doen, beweegt de boezem 360°: van boven naar onder, van links naar rechts en van voor naar achter. Hij wordt dus serieus belast! Daarom moet hij ook goed ondersteund worden, enerzijds om hangende borsten te voorkomen, anderzijds om pijn gelinkt aan deze herhaaldelijke bewegingen te vermijden."

Het doel van een sportbeha is dus vooral het verminderen van de impact van de bewegingen op de boezem en het ondersteunen van de natuurlijke bewegingen van de borsten…

brassiere-de-sport

DE PERFECTE MAAT

"De perfecte maat sportbeha kiezen is van uitermate groot belang", bevestigt Aurélie. "Een sportbeha kan zijn functie enkel ten volle vervullen als hij perfect aansluit op de boezem van de vrouw in kwestie. Veel vrouwen denken dat een sportbeha strak moet zitten, maar hij mag de impact van je bewegingen juist niet verminderen, maar moet de natuurlijke bewegingen van de borsten volgen." Op basis van je borstomtrek en je cupmaat, kan je onze maattabel raadplegen en kiezen voor een sportbeha die perfect aansluit op je boezem zonder hem samen te drukken. Je moet je helemaal op je gemak voelen. Aarzel niet om~raad te vragen als je twijfelt!

brassiere-de-sport

WELKE SPORTBEHA VOOR WELKE ACTIVITEIT?

Naargelang de activiteit die je doet, heb je de keuze tussen verschillende soorten sportbeha's: sommige hebben een lage ondersteuningsgraad en verzekeren een grote bewegingsvrijheid. "De sportbeha met lichte ondersteuning is bijvoorbeeld ideaal voor een activiteit waarbij de impact lager is, zoals bij een circuittraining zonder springen", verduidelijkt Aurélie. In ongeveer 80% van de gevallen wordt er door sportsters gekozen voor een sportbeha met gemiddelde ondersteuning. "Deze beantwoordt doorgaans goed aan de normen inzake impact", vervolgt de productmanager. "Deze sportbeha wordt dan ook voor de meeste fitnessactiviteiten gebruikt." Voor een maximale ondersteuning van de boezem, kan je kiezen voor een veel hogere ondersteuningsgraad. "Dit product is vooral ontworpen voor activiteiten waarbij de bewegingen eerder repetitief zijn, zoals hardlopen of ritmische cardio. Sportbeha's met grote ondersteuning worden vooral gedragen door vrouwen met een grote boezem."

brassiere-de-sport

ZONDER DE STIJL UIT HET OOG TE VERLIEZEN…

De sportbeha is, naast de legging, onlosmakelijk verbonden met fitness. "Je kan de sportbeha dragen onder een topje en een T-shirt, maar hij kan ook zo gedragen worden", vertelt Aurélie. "Ze worden door ons ook zo ontworpen dat ze het lichaam van de vrouw accentueren. Wij willen vooral dat sportsters zich op hun gemak voelen, mooi voelen en vol zelfvertrouwen kunnen sporten. Er is een groot aanbod, sommige van onze sportbeha's zijn zelfs push-ups. Als je je goed voelt in je outfit en vol zelfvertrouwen kan sporten, zal je ook sneller een fitnesszaal binnenstappen. Ongeacht hun lichaamsbouw, ieder van onze sportsters moet vol zelfvertrouwen en met een maximaal aan comfort kunnen sporten."

brassiere-de-sport

En is een sportbeha ook al een onmisbaar onderdeel van jouw outfit? Voor welk model heb jij gekozen? Wat zijn jouw voorkeuren? We zijn benieuwd naar jullie verhalen en recensies!