5 GOEDE REDENEN OM TE STARTEN MET BOOGSCHIETEN

Concentratie, controle van de ademhaling, zelfbeheersing …. Allemaal redenen waarom je misschien (weer) wilt beginnen met boogschieten. En waarom je familie en vrienden niet betrekken bij dit sportieve en leuke avontuur?

5 goede redenen starten boogschieten

DE LICHAMELIJKE VOORDELEN

Is boogschieten een complete sport?~Bij het boogschieten gebruik je je hele lichaam. Je bovenlichaam om de boog vast te houden en de pees aan te spannen, je benen om stabiel te staan. Je zet je beide voeten stevig neer en belast in hoofdzaak de spieren van je rug, schouders, buik en armen. En dat is niet alles … je vingerpezen, schouders en armen worden ook op de proef gesteld om je bewegingen beter te coördineren en je evenwicht te bewaren. Bij dit alles moet je ook je hoofd er goed bij houden, het is een hele inspanning om je concentratie te bewaren en niet te trillen voor de pijl vertrekt.

GECONCENTREERD BLIJVEN IN ALLE OMSTANDIGHEDEN

Fit in je hoofd, goed in je vel …~Om elke keer midden in de roos te mikken, is het heel belangrijk dat je je goed kunt concentreren. Hierdoor wordt je ook in het dagelijks leven alerter en nauwkeuriger.~Al je zintuigen staan op scherp: boogschieten brengt je in contact met je innerlijke zelf. Je geest en lichaam in harmonie brengen, methodisch zijn in al je bewegingen, een boogschutter moet de juiste handelingen in de juiste volgorde uitvoeren tot hij voelt dat het goed zit en de pijl kan laten vertrekken. De kneep zit hem in het aanleren van de vaardigheid om dit ritueel te herhalen elke keer je schiet.~en je iemand die neiging heeft tot stressen? Boogschieten is ook een goede manier om stress te bestrijden. Rust is je beste bondgenoot als je je doel wilt bereiken.

5 goede redenen starten boogschieten geconcentreerd blijven

EEN LEUKE SPORT VOOR HET HELE GEZIN OF ONDER VRIENDEN

Je bent op zoek naar een activiteit die iedereen ligt, maar makkelijk is dat niet?

Voor ouders is boogschieten een ideale gelegenheid om je kinderen deze zomer achter de tv vandaan te halen. De “Robin Hoods” in de dop zullen geboeid zijn door het element wedijver in deze sport en al snel ontstaat er een gezonde competitiegeest binnen het gezin. Het wordt beslist een fijn moment van gezellig samen zijn. Het hele gezin kan makkelijk meedoen en je zult verrast zijn hoe goed ze zich kunnen concentreren.

Boogschieten stimuleert ook de contacten tussen de verschillende generaties.~anneer je op zoek bent naar een leuke activiteit om met je vrienden te doen, is boogschieten ideaal om elkaar uit te dagen en je behendigheid te testen op een ongedwongen manier. Opgelet dat je geen zaken op het spel zet waar je spijt van zou kunnen hebben.

EEN TOEGANKELIJKE SPORT

Welke activiteit kun je deze zomer met kinderen en volwassenen samen doen?~Zoek niet verder, boogschieten is een sport die kan worden beoefend door kinderen vanaf  8/10 jaar en door alle volwassenen, van elke leeftijd. Het enige waar je op moet letten, is dat iedereen een boog kiest die is aangepast aan zijn lichaamsbouw en fysieke capaciteiten. Iedereen zal het leuk vinden en al snel ontstaat een gezonde wedijver binnen de groep of het gezin. Boogschieten in groep is een leuke en gezellige manier om samen aan sport te doen, aan jou om goed de schietafstand te kiezen zodat iedereen het doel kan raken (van 6 tot 10 meter voor beginners).~Boogschieten is toegankelijk voor iedereen, om kennis mee te maken, recreatief te beoefenen maar ook als volwaardige sport …

5 goede redenen starten boogschieten toegankelijke

SNEL VORDERINGEN MAKEN

Je bent prestatiegericht?~Laat je verleiden door een precisiesport. Bij boogschieten maak je vrij gemakkelijk en snel vorderingen indien je gemotiveerd bent en goed oplet. De kwaliteit van je uitrusting zal je in grote mate helpen om elke keer in de roos te schieten. Het is dus van essentieel belang dat je goed je pijl kiest volgens je boog. Je zult snel vorderingen maken als je goed de verschillende stappen respecteert en de juiste handelingen aanleert. Een goed evenwicht vinden tussen zelfbeheersing en controle over je bewegingen vormt de sleutel tot succes.~Al na een paar sessies zul je je vrienden of gezinsleden versteld doen staan doordat elk schot van jou in de roos is.