9 GOEDE REDENEN OM TE BEGINNEN MET ZEILEN

.

Femmes pratiquant voile

De mens is vertrokken om de wereld te ontdekken, gedreven door de wind. Het ging niet om de bestemming, maar om de reis ernaartoe. Wacht dus niet langer en vertrek zelf, om te genieten van dit speelterrein van maar liefst 360.700.000 km²!

Wij geven je 9 redenen die je kunnen overtuigen om de stap te zetten!

OM JE EEN ECHTE HELD TE VOELEN

Geef toe, wie heeft nog nooit weggedroomd bij de avonturen van Marco Polo, Corto Maltese, Odysseus, Sinbad ... Waarom zou je die zelf niet beleven? Grijp het roer en vertrek op avontuur! Laat je meeslepen door de sensatie van door de golven klieven, je zult het zien, al heel snel krijg je een echte avonturiersgeest.

OM TE SPELEN MET AEOLUS, DE GOD VAN DE WIND

Zeelui hadden al snel begrepen dat je de elementen maar beter kunt begrijpen, want temmen kun je ze toch nooit. Soms laat je je voortstuwen door de wind, andere keren gebruik je hem om er net tegenin te gaan. Zeilen is leren spelen met water en wind. En niets geeft zoveel voldoening als weten hoe je de stromingen en winden moet lezen om je zeilen goed te zetten en over de golven te scheren!

OM EEN NIEUW VERVOERMIDDEL TE ONTDEKKEN

Nu je weet hoe je de elementen moet beheersen om vooruit te komen, kun je je in alle vrijheid verplaatsen. Gedaan met uren in de file staan om in de zomer naar het strand te rijden! Zeilen is vrijheid, een beetje wind en je bent vertrokken! En we garanderen je dat het iets magisch heeft om een kust te naderen vanop zee, je voelt je uitverkoren wanneer je ergens op een mooi plekje het anker uitwerpt, of dat nu bij Brouwersdam is of in een paradijselijk baaitje op de Caraïben.

een nieuw vervoermiddel te ontdekken

OM DE NATUUR (OPNIEUW) TE ONTDEKKEN

De oceaan, de grote open ruimtes, de maritieme fauna en flora... Landschappen zien er vanop zee helemaal anders uit, sommige zijn zelfs onzichtbaar vanop land! Op zee wordt je vanzelf ook milieubewuster. Op een zeilvakantie leer je immers meer letten op je stroom- en waterverbruik en de manier waarop je met afval omgaat.

OM OP HUWELIJKSREIS TE GAAN NAAR HET EILAND GALEŠNJAK

Moeder Natuur gaf dit eilandje voor de Kroatische kust een vrijwel perfecte en volledig natuurlijke hartvorm. En je kunt er alleen via de zee komen! Is dat niet romantisch? En dit eiland is maar een van de vele schitterende plekken waar je alleen met een boot kunt komen.

OM AL JE ZINTUIGEN OP SCHERP TE ZETTENOM AL JE ZINTUIGEN OP SCHERP TE ZETTEN

We kunnen het niet genoeg herhalen, zeilen is vrijheid, maar ook een ervaring. De jodiumrijke lucht ruiken, de zoute nevel proeven, luisteren naar het geklots van de golven en de wind, vol ontzag kijken naar de zee die zich ontketent of de schoonheid ontdekken van een windstille avond, de warme wind op je huid voelen (nu ja, als je op de Noordzee zeilt, kunnen we je dat laatste niet echt beloven...). Wedden dat je verslaafd raakt?

voile habitable tribord

OM AAN SPORT TE DOEN

Heel eenvoudig. Alleen of met een team, in de zon of in de regen, er is voor ieder wat wils! Maar één ding staat vast, na een dagje sporten in open lucht kom je s'avonds moe en voldaan thuis. Het is ook een prima manier om de stress van elke dag te vergeten, want zeilen vergt concentratie en de inzet van al je spieren.

VOOR JEZELF

Je leert niet alleen navigeren, zeilen brengt je ook zin voor initiatief en besluitvaardigheid bij. Je moet erop voorbereid zijn dat je bang zult zijn op dagen met veel wind en houden van een uitdaging. Je moet wilskracht hebben en voor jezelf uitdagingen durven vastleggen want op een boot verleg je steeds weer je grenzen, of je nu beginner of gevorderde bent.

OM TE KIJKEN OF DE AARDE ECHT WEL ROND IS

Door een wereldomzeiling voor te bereiden bijvoorbeeld. Ja, dat heb je goed gelezen, een wereldomzeiling voorbereiden. Waarom niet beginnen met zeilen om ooit op een dag je koffers te pakken en te vertrekken voor het mooiste avontuur dat er is? Maar daarvoor moet je eerst beginnen met zeilen: er is maar één manier, ga het water op! Vertrek op avontuur in het spoor van Magellaan. Want het zijn tenslotte zeilers geweest die de wereld hebben ontdekt.