HET JUISTE PAAR WANDELSCHOENEN VOOR JE BABY KIEZEN 

De perfecte uitrusting voor de eerste wandeltocht van je kleine spruit begint bij de juiste schoentjes. Het is cruciaal dat je met de volgende drie dingen rekening houdt: de zool, het comfort en de mate aan ondersteuning.

chaussures_enfants_rando

EEN SOEPELE MAAR VOORAL TECHNISCHE ZOOL

Als je baby leert wandelen is het cruciaal dat zijn voetje de grond kan voelen zodat hij leert om zijn evenwicht te bewaren. Kies daarom voor een redelijk lichte en niet al te dikke zool. Die zool voelt overigens erg comfortabel aan. Om een goede grip te hebben kies je best voor een geribbelde zool, liefst van rubber.

Die zool geeft je kleine held een stevig en veilig gevoel op wegen of terreinen. Kies niet voor schoenen met voetwelving: die welving zal in de loop der tijd vanzelf gevormd worden omdat de voet sterker wordt door het wandelen; het is dus echt niet nodig om de natuur hier een handje te helpen.    

Bien choisir les premières chaussures de randonnée de bébé

COMFORTABELE SCHOENEN

Een goede wandelschoen moet voldoende ruimte bieden aan de tenen. Net als bij volwassenen kiezen we voor schoenen met teenbeschermer om de voet te beschermen tegen stenen. Daarnaast kiezen we voor ademende materialen, zoals leer, die de transpiratie absorberen en afvoeren zodat de voet na een tijd niet vochtig wordt.

EEN GOEDE ONDERSTEUNING VAN DE VOET

Zowel de zool als het bovenwerk zorgen ervoor dat je stabiel kunt wandelen. Kies voor schoenen met een hoge schacht, dus schoenen die tot op de enkel komen en met veters dichtgemaakt worden zodat de voet perfect blijft zitten. Als je baby de schoenen elke dag gebruikt, kies je best voor een klittenbandsluiting. Het is belangrijk dat je hier allemaal aan denkt maar je moet je zeker ook de volgende vraag stellen: moeten de schoenen waterdicht zijn of niet?.

Zelfs als je kleine held niet vaak in de regen zal wandelen, zal hij het toch niet laten om zijn voetjes in een waterplas te zetten als hij de kans krijgt! De meeste leersoorten waar wandelschoenen van gemaakt worden, hebben een waterafstotend laagje. Het water glijdt dus als het ware van de schoen af.

Sommige schoenen zijn zelfs uitgerust met een waterdicht en ademend membraan. In de zomer kies je best voor open schoenen die de transpiratie afvoeren en bijzonder comfortabel aanvoelen.

Bien choisir les premières chaussures de randonnée de bébé