SNOWBOARDEN, TOEGANKELIJK VOOR DE ALLERKLEINSTEN

Misschien sta je er niet echt bij stil, maar ook snowboarden is een zeer toegankelijke sport voor de allerkleinsten. En dat wil Childeric Bogaert van Sneeuwsport Vlaanderen graag bewijzen met de Kids On Snow-tour.

topbanner

WAT HOUDT DE KIDS ON SNOW-TOUR PRECIES IN?

“Wij hebben bij Sneeuwsport Vlaanderen een concept uitgewerkt om snowboard toegankelijk te maken voor de allerkleinsten, in samenwerking met onze partners Flowtrack, Aspen en Decathlon. Het doel van deze tour is dat kinderen van 3 tot 6 jaar een unieke sportbeleving kunnen meemaken. Alle kinderen van deze leeftijd mogen en kunnen deelnemen, want we willen tonen dat snowboarden een laagdrempelige sport is. De tour bestaat uit drie delen, drie missies. Bij elk van deze missies kunnen de kinderen een sticker halen op hun diploma. Zij die er echt mee willen doorgaan hebben op het einde van de rit dan natuurlijk drie stickers.”

HOE ZIEN DIE MISSIES ER JUIST UIT?

“De eerste missie, de ontsnapping, speelt zich af in de Decathlonwinkels. Hier worden de kinderen op matten voortgetrokken door een lesgever. Het heeft wel iets van een pretpark, dus het ziet er allemaal zeer leuk uit. Na deze korte sessie van 5 à 10 minuten verwerven ze hun eerste sticker. Daarmee kunnen ze zich dan inschrijven voor de tweede missie die doorgaat op de indoorpiste in Aspen. Hier komen de kinderen, samen met hun ouders, voor het eerst in contact met de echte sneeuw. Het allerbelangrijkste hierbij is, en dat staat centraal in heel onze tour, dat het kind gewoon fun beleeft! Lukt missie 2 ook vlot, dan gaan we verder naar de derde, die zich eveneens in Aspen afspeelt. Missie 3 bestaat uit een reeks van vier lessen. Eens ze die gevolgd hebben, is het officiële diploma binnen.”

foto2

IS SNOWBOARDEN EEN POPULAIRE SPORT VOOR JONGE KINDEREN?

“Het is vaak nog heel onbekend. Vandaar dat het voor ons zo belangrijk is om de nadruk te leggen op die fun en beleving. En ik kan je verzekeren dat 80% van de kindjes die meedoen het ook echt gewoon heel leuk vonden. Ik kan er meteen nog wat cijfers aan koppelen: van de 240 deelnemertjes vorig jaar, schreven er 90 zich in voor de tweede missie. Meer dan één op drie dus, wat echt wel goed is. Van die 90 zijn er op hun beurt dan weer 30 naar missie drie doorgegaan, opnieuw één op drie. Dat maakt 1 op 9 van de kindjes die deelnamen in Decathlon die alle missies voltooid hebben, fenomenaal!”

HOE REAGEREN DE OUDERS?

“Die vinden het ook zeer leuk. Meestal kijken ze toe van aan de zijlijn, maar ze zien hun kinderen stralen. Ze zien ze iets doen wat ze nog nooit gedaan hebben. Er wordt heel veel gelachen, en er worden zeer veel foto’s genomen. Want wat is er leuker dan je kind dolgelukkig te zien?”

DIE EERSTE KENNISMAKING OP DE MATTEN IN ONZE WINKELS, HELPT DAT BIJ DE VOORBEREIDING OP DE ECHTE SNEEUW?

“De eerste basis, en die is zeer belangrijk, wordt daar al wel gelegd. Want als je direct zou beginnen op sneeuw, komt er toch sneller een bepaalde vorm van angst in het spel. Op die matten sta je stabiel, wat goed is voor je zelfvertrouwen. Je leert je evenwicht behouden op de verschillende modules … Toch wel een heel cruciale eerste stap.”

KRIJG JE ONDERTUSSEN NOG REACTIES VAN DEELNEMERS VAN DE VORIGE EDITIES?

“Ja, zeker! We zien toch dat ouders ondertussen op vakantie gaan met hun zoon of dochter, die deelnam aan onze tour. Of kinderen die echt wel vertrokken zijn met snowboarden. En ik kan je verzekeren, die foto van hun kind die als drie- of vierjarige op een snowboardje staat, staat bij heel veel mensen ergens op de kast of schouw thuis! Hier zullen ze altijd kunnen op blijven terugkijken.”

childeric

CHILDERIC BOGAERT

"De Kids On Snow-tour gaat dit jaar door van november 2019 tot april 2020. Als je graag jouw kind wil laten snowboarden dan kan je alle informatie vinden op www.kidsonsnow.be."

ARTIKEL UIT ONS MAGAZINE EDITIE HERFST/WINTER 2019

teaser

Eat, sleep, dive, repeat

Thibaud Geerinckx is de Belgische Subea-ambassadeur. Samen met zijn vriendin Juliette bracht hij een onvergetelijk bezoek aan Mosiah Arthus, zijn enthousiaste collega in duikparadijs Martinique.

mission_green_decathlon_ecologie

De groene missie van Decathlon

Sport toegankelijk maken voor zoveel mogelijk mensen op een verantwoorde manier.” De Decathlon missie is ambitieus en motiveert ons bedrijf richting een circulaire economie met strenge klimaatdoelstellingen.

teaser

De populariteit van gemengde teams

Van een inclusieve teamsamenstelling waar elk talent telt, tot leren samenspelen over de gendergrenzen heen: korfbal, touch rugby en quidditch zijn maar enkele van die gemengde sporten die de waarden van goed sportmanschap zo goed uitdragen.

choisir_appareil_fitness_domyos

Zo kies je het juiste fitnesstoestel

Train je liever thuis dan in de fitness? Met wat plek en een degelijk toestel is dat eenvoudig te regelen. Wij staan je bij in het kiezen, testen, installeren en dienst na verkoop.

hip_hop_danse_premiere_lecon

Alors, on danse ...

Al jaren speelde ik met het idee om hiphop te dansen (met dank aan Benny B) maar ik durfde nooit de stap te zetten. Toen me een individuele les werd aangeboden, heb ik dus niet lang geaarzeld.

teaser

Waanzinnige uitdagingen om je sportleven pittiger te maken

Wordt het tijd dat je een nieuwe sportieve uitdaging zoekt? Hier vind je alvast een paar ideeën die je op weg kunnen helpen. En dromen mag …

teaser

Snowboarden, toegankelijk voor de allerkleinsten

Misschien sta je er niet echt bij stil, maar ook snowboarden is een zeer toegankelijke sport voor de allerkleinsten. En dat wil Childeric Bogaert van Sneeuwsport Vlaanderen graag bewijzen met de Kids On Snow-tour.

randonnée_avec_son_chien_trekking

Een avontuur op 6 poten

Marine Pigneur (32) is vastberaden in haar wanderlust. Samen met haar husky ‘Helfy’ doorkruist ze dit jaar Europa te voet. Vanuit Dinant wandelen ze de camino naar Santiago de Compostela. Daarna gaat het richting Rome en Oost-Europa. Marine volgt vooral haar intuïtie en meer dan ooit haar eigen hond.

teaser

Sporten met je kind vergeet je nooit!

Samen met je volwassen dochter of zoon een bijzondere sportieve uitdaging aangaan, betekent in team fysieke en mentale grenzen verleggen. Deze duo’s gingen ervoor en blikken blij en dankbaar terug.

Trekking_désert_randonnée_Maroc

Woestijntrekking iets voor jou?

Een team doorwinterde Berbers begeleidt je van kasba naar tentenkamp. Forclaz-productmanager Sophie Jarray testte het concept uit.