DECATHLON KIPSTA partner van de DANONE NATIONS CUP

De Danone Nations Cup werd in het jaar 2000 voor het eerst georganiseerd. Sindsdien wordt het toernooi beschouwd als het grootste internationale voetbaltoernooi voor de U12 en de grootste samenkomst van jonge voetballertjes en voetbalstertjes uit de hele wereld.

DECATHLON KIPSTA partner van de DANONE NATIONS CUP

DE DANONE NATIONS CUP... IN HET KORT

De Danone Nations Cup is het grootste internationale voetbaltoernooi voor kinderen van 10 tot 12 jaar. Sinds het jaar 2000 staat Danone in voor de organisatie van dit toernooi voor de U12.
Elk jaar tekenen duizenden spelertjes present.

20 jaar passie:
Elk deelnemend land organiseert een nationaal toernooi waarin het een team kiest dat de landskleuren op het internationale eindtoernooi mag verdedigen.
Kinderen krijgen de unieke kans om deel te nemen aan een internationale competitie in professionele omstandigheden.

2 miljoen kinderen:
Elk jaar trekken ongeveer 2 miljoen kinderen hun voetbalschoenen aan tijdens de Danone Nations Cup (DNC). Van de eerste selectieronden tijdens de nationale competities tot het internationale eindtoernooi beleven de kinderen hun unieke voetbaldroom.

Internationaal befaamde ambassadeurs:
Van Zinedine Zidane tot Ada Hegerberg, de Danone Nations Cup heeft al tal van iconen uit de voetbalwereld als ambassadeur mogen aankondigen. Die ambassadeurs steunen het internationale voetbaltoernooi (U12) bij elke editie. Ze worden niet alleen gekozen voor hun talent maar ook voor hun waarden en betrokkenheid.

DECATHLON KIPSTA partner van de DANONE NATIONS CUP

WAAROM DEZE SAMENWERKING?

Gewoon omdat we dezelfde waarden nastreven:
- Fair play
- Menselijkheid
- Openheid
- Nabijheid
- Enthousiasme
- Samenhang
- Diversiteit

Bovendien staan we allemaal achter de leuze "PLAY FOOTBALL CHANGE THE GAME". Via de sport willen we kinderen toegang geven tot onderwijs.

De DNC is veel meer dan een internationaal voetbaltoernooi. Het is een unieke levenservaring die van deze jonge spelers echte wereldburgers maakt. De DNC wil iedereen toegang geven tot water en een gezonder leven door samenhang, respect en diversiteit te omarmen.

DECATHLON KIPSTA partner van de DANONE NATIONS CUP

EN KIPSTA IN HET HELE VERHAAL?

We leveren onze bijdrage aan het toernooi door alle spelers en begeleiders van het nodige materiaal te voorzien.
Het is voor ons een unieke kans om onze voetbaluitrustingen voor kinderen (de voetbaloutfits F100 en F500, het trainingspak T100 en onze ballen F500 en F900 maat 4) in de praktijk te laten testen.

DECATHLON KIPSTA partner van de DANONE NATIONS CUP
DECATHLON KIPSTA partner van de DANONE NATIONS CUP

TOEGANG TOT WATER: ONS ENGAGEMENT MET WATERING MINDS

50 % van de scholen in de wereld heeft geen toegang tot drinkwater.
De Danone Nations Cup zet zich in en stimuleert deelnemers, ambassadeurs, supporters en partners om hun steentje bij te dragen.
Voor dit jaar ontwikkelde Kipsta deze unieke bal die als officiële bal van de Danone Nations Cup gebruikt zal worden.
Je kan de bal kopen voor € 10.

DECATHLON KIPSTA partner van de DANONE NATIONS CUP
Emmanuel Productmanager

EMMANUEL

PRODUCTMANAGER KINDERVOETBAL

"Dankzij de Danone Nations Cup kunnen we te weten komen wat jonge, veeleisende voetballertjes van onze producten vinden en zien we enkele sterren van de toekomst aan het werk. Kijk maar naar Alexandre Lacazette, Anthony Lopes, Granit Xhaka, Erik Lamela, Luis Alberto, Rodrigo Bentancur of rijzende sterren zoals Amine Gouiri, Hannibal Mejbri en Joshua Zirkzee. Een mooi bewijs van het sportieve niveau van het toernooi."