Een remkabel vervangen? ontdek hier ons stappenplan

Hoe ga je te werk? Ontdek het hier!

vtt berg

Fietsremmen verslijten mettertijd. Vooral de remblokjes en de remkabels krijgen het zwaar te verduren. Je moet dan ook op tijd en stond de remkabel vervangen. Hoe ga je te werk? Ontdek het hier!

Voorbereiding

Een remkabel vervangen begint bij een goede voorbereiding. Zorg ervoor dat de remblokjes correct zijn gepositioneerd en dat ze voor niet meer dan de helft zijn afgesleten.

Het vervangen van een remkabel en de kabel van een derailleur doe je op exact dezelfde manier. Als de remkabel een beetje verroest is, hoef je hem niet te vervangen. Maar als hij echt beschadigd of gerafeld is, moet je hem wel vervangen. Profiteer van de gelegenheid om ook de remkabelmantel te vervangen als die niet meer in goede staat is.

Welk materiaal heb je nodig?

- Een nieuw remkabel.

- Nieuwe remkabelmantel.

- Kniptang (om de kabel door te knippen).

- Knijptang (om kabel te plooien).

- Inbussleutels van 8, 9 en 10.

Remkabel vervangen: stappenplan

Demonteer de kabel en schuif de remkabelmantel eraf.

Verwijder de binnenkabel uit de remhendel.

Plaats de nieuwe remkabel in de remhendel.

Monteer de kabel weer op de rem.

Stem de remblokjes af met de juiste spanning.

Eventuele problemen

Als je de kabel vervangt, zou het kunnen dat de hij verkeerd wordt afgesneden of dat de teflon van de buitenkabel zich sluit. Je kan dat oplossen door de buitenkabel met een potlood weer open te maken.

Indien het jou niet lukt om de binnen- en of buitenkabel zelf te vervangen staan onze techniekers graag voor je klaar om je te helpen met het vervangen van je remmen en/of remkabel. Op de site van ons atelier kan je al onze prijzen terugvinden voor het vervangen van binnen- en of buiten remkabel.