slankere dijen met de pilates

Hoe krijg je slankere dijen?

Het is beslist, je wilt afslanken aan je dijen maar dit lijkt je veel omslachtiger dan wat de rest van je lichaam betreft. In feite is het best wel haalbaar! Het is wel zo dat het wat tijd vergt, maar met een beetje geduld, wilskracht en motivatie zal je merken dat de resultaten overtuigend zijn. Voorwaarde is wel dat je je hele lichaam traint en afwisselt met oefeningen voor bepaalde zones. Waarom? Omdat het vet dat zich ophoopt van beneden naar boven (eerst de dijen, de heupen, de buik, daarna de armen, en ten slotte de hals en het gezicht), steeds van boven naar beneden wegsmelt. Met andere woorden, je moet een algemene actie ondernemen om je dijen te transformeren in de slanke en stevige benen van sporters! Lees hier onze Domyos-adviezen voor slankere benen.

Aangepaste voeding om de strijd aan te binden tegen cellulitis en sinaasappelhuid

Wil je slankere dijen, dan moet je je voeding aanpassen aan je hele lichaam, maar je moet vooral bepaalde voedingsmiddelen vermijden die nefast zijn voor de dijen.

Vezels, kruiden en kalium zijn goed voor je dijen

- Vezels spelen een essentiële rol. Vezelrijke voedingsmiddelen houden een deel van de suikers en de vetstoffen vast, zodat die geen reserve gaan vormen op de verkeerde plaats!

- Zorg voor een goede balans met kaliumrijke voeding, die als pluspunt heeft dat ze water afdrijft (wanneer je te veel water ophoudt, leidt dat ook tot meer cellulitis). Kalium zit in droge vruchten, magere vis, wit vlees.

- Ruil je zout in tegen verse kruiden of specerijen die je gerechten op smaak brengen, want zout houdt water vast en verhoogt het sinaasappelhuideffect (wegens de accumulatie van toxines en de verhoging van de bloeddruk).

Minder vetten

Om cellulitis te bestrijden, die zoals je wel weet een opstapeling is van vet onder de opperhuid, moet je je inname van vetten verlagen. In feite is cellulitis het gevolg van het opzwellen van de vetcellen door een te grote hoeveelheid vetten. (We vinden vetten in vetstoffen: boter, margarine, notenolie, spek, foie gras). Vermijd ook snelle suikers (die zich omzetten in vetten) en koolzuurhoudende drankjes (die water ophouden).

De meest geschikte fysieke activiteiten voor slankere dijen

Voor slankere benen moet je niet alleen een evenwichtig voedingspatroon aannemen, maar een regelmatige fysieke activiteit zal je ook helpen om snel af te slanken aan je dijen. Je kiest bij voorkeur voor deze sporten:

- Hardlopen: het is geen verrassing dat je niet om hardlopen heen kunt als je met een afslankprogramma begint! Waarom? Omdat je bij uithoudingssporten veel calorieën en vet verbrandt maar ook omdat je bij hardlopen je onderste ledematen traint. Loop progressief, eerst 10 minuten traag als opwarming en daarna neem je met behulp van een hartslagmeter een looptempo aan (loop met een hartslag tussen 60 en 80% van je maximale hartslag). Bouw geleidelijk aan op, loop drie keer per week en loop steeds wat langer, om zo tot 30 à 45 minuten hardlopen te komen.

- Wandelen: we raden je zeker aan om te wandelen, en vooral dan op een loopband, waarbij je progressief de hellingsgraad verhoogt. Zo werk je bij een programma dat ingesteld is op opwaarts wandelen, inderdaad aan je dijen en bilspieren.

- Touwtjesspringen: dit is een geduchte oefening om slankere benen te krijgen. 15 minuten touwtjesspringen per dag helpt je om de vetmassa te verbranden en cellulitis te bestrijden.

- Spierversterking: vergeet niet om je cardio-activiteiten te koppelen aan spierversterkende oefeningen om je dijen strakker en steviger te maken. Niets gaat boven een crosstrainer, een stepper, BBB-lessen (buik-billen-benen), cursussen balk op de grond, pilates.

 

Slankere dijen zijn dus best wel haalbaar. Laat je niet ontmoedigen als je niet meteen resultaten ziet. Je zult de vruchten plukken van je inspanningen op de lange termijn en van je regelmatige lichaamsbeweging. Je krijgt eindelijk die droombenen!