Hoe voorkom je dat je duikbril beslaat?

Hoe voorkom je dat je duikbril beslaat?

Wij hebben enkele tips voor jou!

Onze tips om condens in je duikbril te voorkomen

Onze tips om condens in je duikbril te voorkomen

Je moet in de eerste plaats weten dat het goed schoonmaken van je duikbril, voor en na het gebruik, absoluut cruciaal is als je condensvorming wilt voorkomen. Dat geldt ook voor een nieuwe duikbril, waar je alle sporen van additieven nog van moet verwijderen! In de tijd tussen het vertrek uit de fabriek en jouw aankoop zijn er bacteriën, stof en dergelijke aan de glazen van de bril blijven plakken. Deze factoren maken het dankzij de verschillende deeltjes gemakkelijker voor condens om zich aan de glazen te hechten. Hugo, productdesigner van Subea, legt je uit hoe je nieuwe brillen heel eenvoudig schoonmaakt, zonder gebruik van een sponsje maar enkel met ontvettend afwasmiddel. En om het afwasmiddel echt tot in elke hoek van je bril te laten doordringen, laat je hem best 12 uur in het sopje liggen. Spoel hem daarna af met warm water en laat hem drogen.Een goed onderhoud voor het eerste gebruik en regelmatig onderhoud daarna zullen ervoor zorgen dat je kunt genieten van condensvrije duiken.

Eenvoudig onderhoud om beslaan te voorkomen

Naast de techniek die we hierboven beschreven, nuttig voor nieuwe en oude brillen, raden we ook aan om voor elke duik wat anticondensmiddel of speeksel op de glazen aan te brengen. Spoel om hygiënische redenen en voor een betere werking je bril natuurlijk wel af met schoon, zoet water. Nu ben je klaar om de zeebodem met heldere blik te gaan verkennen!

Hoe condens voorkomen?

Hoe bestrijd je de kou bij het duiken?

Hoe bestrijd je de kou bij het duiken?

Elke duiker heeft zo zijn gewoontes en middeltjes om de koude beter te verdragen, zowel voor, tijdens als na een duik. Wij delen de onze met jullie.

Hoe kies ik mijn wetsuit?

Hoe kies ik mijn wetsuit?

Decathlon helpt je om een wetsuit te kiezen die voldoet aan je behoeften. Decathlon, kwaliteit voor de laagste prijs.

tips-voor-het-aantrekken-van-je-wetsuit

Hoe repareer je een wetsuit?

Heb je bij het controleren van je neopreen wetsuit een winkelhaak of scheur gevonden? Myriam, de ontwerpster van onze neopreen wetsuit, legt je uit hoe je hem kunt repareren!

Advies hoe kies je duikvinnen subea decathlon

Hoe kies je de juiste duikvinnen?

Duikvinnen zijn een integraal onderdeel van je duikuitrusting, maar welk type past het beste bij jou? Hoe kies je de juiste duikvinnen?

Hoe kies je een duikbril?

Hoe kies je de juiste duikbril?

De juiste snorkel- of duikbril voor diepzeeduiken of harpoenvissen kiezen is heel belangrijk om ten volle van je ontdekkingstocht in zee te genieten. Ontdek hier onze tips om de juiste duikbril voor jouw activiteit te kiezen!