Productie tennisracket

Hoe wordt een tennisracket precies gemaakt?

De productie van een racket volgt een welbepaalde procedure. Jawel, onze producten hebben een geschiedenis en de weg van productie tot winkel is een heel avontuur. Hier vertellen we het verhaal van het tennisracket in enkele stappen, van productie tot afwerking.

Het ontwerpen van een tennisracket

Onze productmanager Eric staat mee aan de wieg van jouw tennisracket. Eric legt zijn oor te luisteren op de tenniscourts om te horen wat de spelers zoal zeggen. Spelers die mopperen, spelers die winnen, spelers die protesteren, Eric hoort het allemaal en noteert dit zodat wij alle mogelijke informatie verzamelen over JULLIE behoeften als spelers en speelsters.

Zodra Eric over alle nodige informatie beschikt, zet hij zich achter zijn bureau om het bestek uit te werken van zijn volgend racket! Eens opgesteld wordt dit bestek overhandigd aan de productingenieur en designer.

Die twee mensen, Pierre en Yvan, zullen alles in het werk stellen om een racket te ontwerpen dat voldoet aan de wensen van speelsters en spelers. Dan arriveren de eerste prototypes uit de fabriek, helemaal in het zwart en zonder enig design behalve de vorm.

Vervolgens kunnen we aan de slag!! We zetten gebruikerstests op via ons testpanel, bestaande uit tennisspelers, en zo ontvangen we de eerste feedback. Eric, Pierre en Yvan luisteren ook nu goed naar de opmerkingen, noteren ze en brengen wijzigingen aan. Deze testprocedure neemt minstens 6 maanden in beslag en gaat gepaard met een langetermijntest van 2 maanden (een speler of speelster test het product dagelijks uit in de spelpraktijk).

Je racket heeft dus een ellenlange, maar uiterst belangrijke weg af te leggen. Op het einde van de rit wordt het racket goedgekeurd op vlak van speelkwaliteit en ontwerp en wordt de productie in gang gezet.

De laatste stappen in het productieproces kan je in deze filmpje volgen!