KRIJG EEN SIXPACK DANKZIJ HET ZWEMMEN

Ben je die zware zoetigheden van de kerstdagen ook zo zat? Maak je geen zorgen, door te zwemmen krijg je buikspieren zo strak als chocoladerepen, maar dan repen waar je geen indigestie van krijgt!

iemand die sixpack heeft dankzij zwemmen

AL ZWEMMEND JE BUIKSPIEREN VERSTEVIGEN

Je hebt het goed begrepen, door te  zwemmen kun je (dankzij de kenmerken van de verschillende zwemslagen en de vele oefeningen en drills) op een optimale manier je buikspieren trainen.

Het goede nieuws is dat alle zwemslagen zich hiertoe lenen. Ja hoor, echt allemaal, maar niet steeds op dezelfde manier. Schoolslag zorgt voor een strakkere taille. Crawl en rugcrawl helpen je dan weer om door hun alternerende (en dus snellere) ritme je vetrolletjes op de heupen kwijt te raken terwijl je ook je schuine spieren traint. Vlinderslag blijft onbetwistbaar dé zwemslag bij uitstek om je buikspieren te trainen.

Alsof vier zwemslagen niet volstaan, bestaan er naast deze klassiekers ook nog andere zwemslagen waarmee je je buikspieren aan het werk zet. Als je aan je taille wilt werken zonder in een sleur te vervallen, kies dan voor een zwemstijl met dolfijnkicks en voor beenslagen!

Of je nu op je buik, je rug of je zij zwemt, met of zonder zwemvliezen, beenoefeningen met plank zijn sowieso erg doeltreffend om je buikspieren te verstevigen.

Het allerbelangrijkste is dit: als je focust op je hydrodynamica door je lichaam zo gestrekt mogelijk te houden tijdens het zwemmen, met je borst hoog op het water en met ingetrokken buikspieren, zal je, zonder dat dat al te veel inspanningen vergt, sneller kunnen zwemmen en efficiënt aan figuurtraining kunnen doen zonder je af te matten.

man die zwamt dankzij zwemliezen