Visie surf door Decathlon

De visie omtrent surfen door decathlon

Ontdek hier het merk Olaian en waarvoor het staat.

Waarvoor staat het merk olaian?

Olaian is het decathlon-merk voor surfen en skimboarden.

WAAR KOMT DE NAAM 'OLAIAN' VANDAAN?

Voor deze naam met Baskische klanken haalde ons ontwikkelingscentrum in Hendaye, aan de Baskische kust in Frankrijk, zijn inspiratie in de eigen leefwereld. Het is een samentrekking van OLA, want OLATU is Baskisch voor golf, en IAN, een Baskisch achtervoegsel voor 'erin'.

ONZE MISSIE:

Bij OLAIAN beschouwen we elke golf als een potentieel speelterrein en willen we ervoor zorgen dat iedereen beter kan worden in de sport terwijl hij of zij zich vermaakt, ongeacht de omgeving of het niveau.

Olaian Wave It Easy Logo
Olaian, het surfmerk van Decathlon!

Het olaian team

Olaian, gepassioneerde surfers

Ons team bestaat uitsluitend uit surfliefhebbers en wordt gedreven door de wens om deze passie met zoveel mogelijk mensen te delen, en dit door het ontwikkelen van producten die het surfen en skimboarden vergemakkelijken.

Ze werken in Hendaye (FR), op slechts enkele meters van de oceaan.

Hier denken de ontwerpteams na over de innovaties van morgen, laten de ingenieurs zich meeslepen door deze ideeën en brengen de prototypisten ze tot leven.

Samen werken ze elke dag om van het surfen een bron van plezier te maken voor alle niveaus. Voor hen en voor ons is elke golf een speeltuin om te delen. Ze liggen zo dicht bij het water dat ze de producten die ze hebben bedacht en ontwikkeld in samenwerking met jullie kunnen testen. Want alleen daar waar golven zijn, kunnen ze de techniciteit van onze producten garanderen.

#WAVEITEASY

Onze olaian waarden

FUN & DELEN

Want voor ons is elke golf een potentiële speelterrein, bij OLAIAN zien we het surfen als een uniek moment van plezier en een moment om te delen.

ONZE MISSIE

Bij Olaian begeleiden we surfers van alle niveaus en met alle verschillende achtergronden, zodat iedereen met plezier vooruitgang kan boeken.

Team Olaian

Onze pijlers

1. VEILIGHEID: OLAIAN begeleidt elke surfer en moedigt hem aan om met vertrouwen vooruit te durven gaan.

2. DUURZAAME ONTWIKKELING: OLAIAN ontwikkelt producten die het milieu respecteren voor alle gebruiken en alle niveau's. Onze producten zijn ontworpen om lang mee te gaan.

3. EASY TO USE: OLAIAN innoveert zodat elke surfer ten volle kan profiteren van zijn of haar surfervaring.

4. CO-CONCEPTIE: Voor ons is co-design een vanzelfsprekendheid. Gevorderden of beginners, ervaren of expert-surfers, ... OLAIAN doet een beroep op een veelvoud aan talenten om producten aan te bieden die aangepast zijn aan de behoeften van alle surfers.

WATERSPORTS CENTER Olaian

Het watersports center

Ons internationaal ontwerpcentrum

In het Decathlon-centrum voor onderzoek en ontwikkeling naar watersporten ontwerpt, test en ontwikkelt het team van Olaian iedere dag de toekomstige innovaties van het merk.

4500 m² GEWIJD AAN HET ONTWERP

Het ontwerpcentrum van 4.500 m² is gelegen aan de Baskische kust, op enkele meters van de populaire surfspots van Hendaye. Het staat dus in nauw contact met de sporters zelf. In het centrum werken vandaag zo'n 200 personen, waarvan de helft ingenieurs, ontwerpers, prototypemakers, stylisten en productmanagers.

Wetsuit Sketch Olaian

EEN PLEK VAN CREATIVITEIT

Om hun ideeën tot leven te brengen, beschikken de teams over indrukwekkende tools & voorzieningen.

Het is een echte creatieve broedplaats waar eenvoudige tools en instrumenten samen worden gebruikt met hoogtechnologische machines, 3D-printers en componentendatabases...

Wat betreft textiel beschikken de stylisten, prototypemakers en ontwerpers over een atelier om hun ideeën uit te werken. Een ruimte van 200 m² is gewijd aan het handmatig ontwikkelen van prototypes en is uitgerust met een dertigtal industriële naaimachines, een lasersnijmachine, een bedrukkingsatelier.

Om het ontwerp te voltooien en de voorgeschreven tests uit te voeren, beschikt het centrum over een groot testzwembad dat voorzien is van een duikput.

De praktijktests daarnaast gebeuren in de oceaan, dankzij de uitzonderlijke ligging van het centrum, dat omringd is door water.

Dankzij deze plek die helemaal gewijd is aan innovatie worden er ieder jaar meer dan 1000 prototypes ontwikkeld en meer dan 10 octrooien aangevraagd.

het merk Olaian

Het olaian team belgië

Vision Surf van Decathlon Belgium:

Wij zijn ervan overtuigd dat wij, het surfnetwerk van Decathlon Belgium, een eigen weg kunnen inslaan, één waarbij we ons engageren om het surfen in België toegankelijker te maken voor zoveel mogelijk sporters.

Onze visie steunt op 5 pijlers:

#1 ONCE IN A LIFETIME: Wij geven iedere Belg de kans om minstens een keer in zijn leven te kunnen proeven van de surfsport, via onze 100% surf veilige producten.

#2 INSPIRE: Wij inspireren door de passie voor de surfsport te delen en we zijn ervan overtuigd dat onze kust dé plek is bij uitstek om surfers/niet surfers samen te brengen, ervaringen te delen en iedereen het plezier te laten ontdekken van het surfen in België.

#3 REAL LIVED MOMENTS: Wij creëren, met niet surfers en surfers van alle niveau’s, echt beleefde momenten, waarbij als het ware de tijd kan worden gestopt, en er kan geconnecteerd worden met de natuur.

#4 NATURE: Wij zorgen ervoor dat tijdens en naast het beoefenen van onze passie sport, de natuur, ons mooiste speelterrein, zo veel mogelijk wordt gerespecteerd en er een zo min mogelijke ecologische impact is.

#5 DESIGNED BY USERS: Wij staan er mee voor in dat onze producten ontwikkeld en gemaakt worden door gebruikers, voor gebruikers, door middel van co-conceptie. Dat onze producten esthetisch en ethisch verantwoord zijn, en dit om de beste prijs/kwaliteit te bieden voor alle niveaus van het surfen.

~Onze vitaliteit, onze verantwoordelijkheid, onze inzet en onze wilskracht zijn de sleutels tot succes voor het realiseren van deze visie.

olaian_planche_surf_mousse

Het foam surfboard van olaian

De surfplank of het surfboard om zonder zorgen te starten en in alle veiligheid vooruit te komen.

Constructie in foam (mousse):

1. STABILITEIT: Een stabiel en gemakkelijk board is ideaal voor beginners om eerste golven te kunnen nemen. Deze is ontworpen om het surfen te leren en de evolutie te garanderen, en geschikt voor voor kleine golven en voor zwaardere personen tot 100 kg. Volumineuze en brede shape, voor extra stabiliteit en met uitholling zodat je beter blijft liggen.

2. STEVIGHEID: Kern in polystyreen met 3 stringers in hout. Een top sheet in polyethyleen.

3. EASY TO LEARN: Dankzij de uitholling lig je steeds in de juiste houding om te peddelen.

4. EASY TO CARRY: Ingebouwd hadvat.

5. EASY TO ASSEMBLE / DISASSEMBLE: Geleverd met 3 niet-snijdende vinnen en een leash van 2,5m.

Deze tips kunnen voor jouw ook interessant zijn

Foamboards for you

Waarom kiezen voor een soft top surfplank?

Is het echt nodig om voor een surfplank uit schuim te kiezen om te beginnen surfen? Is dit soort uitrusting alleen voor beginnende surfers bedoeld? We willen je graag laten kennismaken met de vele voordelen van een surfplank uit schuim om te leren surfen, maar ook om daarna nog je niveau verder aan te scherpen en je uit te leven in de golven!

Happy surfer girl - Olaian

8 spots in België waar je kunt golfsurfen

Inderdaad, je kunt in België surfen! Deze 8 topspots zijn het bewijs.

Hoe leer je surfen als je pas begint?

Hoe leer je surfen als je pas begint?

Veiligheidsregels, surftechnieken en weersvooruitzichten: ontdek hoe je het best aan surfen begint, zodat je snel vooruitgang boekt en plezier beleeft op je nieuwe surfplank.

surf_bienfaits_KimHertogs

Surfen, goed voor lichaam & geest

Surfen is goed voor je lichaam, daar is iedereen het over eens. Volgens actrice Kim Hertogs is het veel meer dan dat. Zij organiseert surfreizen, schreef het boekje ‘Why I started surfing’ en deelt de liefde voor het surfen via haar platform The Fieldwork. Ze is overtuigd: Surfen is goed voor je geest. Daar willen we meer over weten!

hoe-kies-ik-een-surplank-quiver-surf

Hoe kies ik een surfplank?

Lees onze tips die je kunnen helpen bij het kiezen van jouw ideale surfplank.Het juiste surfboard is cruciaal om te genieten en je surfskills te verbeteren. Zeker als beginner!

shortboard olaian

Kan je beginnen surfen op een shortboard?

Zon, zomerse temperaturen en golven... Ideale omstandigheden om te beginnen surfen. Je was van plan om het shortboard van een vriend te lenen, of het board te gebruiken dat al een paar maanden onder het stof ligt in je garage

Olaian surfer bodyboard met kinderen teaser

Surfen met je kind : elke leeftijd heeft zijn eigen pleziertjes

Een geleidelijke en speelse aanpak is de beste manier om je kind controle te leren krijgen over zijn lichaam en zijn plank. Eenmaal wat techniek onder de knie, wordt dit een onvergetelijke ervaring die je samen kunt delen tot in het oneindige ... of tot je kleinste plots behendiger wordt in het water dan jezelf.

Surfpak kopen Decathlon

Hoe kies je een surfpak of wetsuit?

Een surfpak is heel belangrijk om het niet te koud of te warm te krijgen, en om je te beschermen tegen het schuren van je plank.

surfpak-front-zip-of-back-zip-de-vergelijking

Surfpak met back zip of front zip: de vergelijking

Welke sluiting moet je kiezen voor je surfpak: back zip (sluiting op de rug) of front zip (sluiting op de borst)? Waarom kiezen sommige surfers voor een pak met een front zip in plaats van met een back zip?

Hoe je surfmateriaal goed opbergen na een surfsessie

Hoe je materiaal goed opbergen na een surfsessie?

Er komen heel wat rituelen kijken bij het surfen, zowel wanneer je in het water gaat als er weer uitkomt. Surfplank, surfpak, accessoires... laat je surfuitrusting en je surfmateriaal niet langer rondslingeren na een sessie! Ontdek hier de top 10 van dingen die je moet doen na een surfsessie: zowel voor je eigen gezondheid, als voor het onderhoud van je materiaal!