SIMON, BACKPACKER, HEEFT DEZE PRODUCTEN VOOR U GETEST!

Backpacken is ontdekken, je onderdompelen in ‘het andere’,Backpacken is verbaasd zijn, je eigen grenzen verleggen... Backpacken  is een ander en jezelf ontmoeten... Backpacken is inspireren en vooral geïnspireerd worden...

simon-rugzak-backpacking

HET BEGIN VAN ONS AVONTUUR

27 en 29 jaar oud zijn we plots. De realiteit van het leven, de verwachtingen van de maatschappij, het komt allemaal heel dichtbij…

“Maar hé, wacht daar nog maar even mee”, zei ze , “we knijpen er even tussenuit! Een maand naar Peru en Bolivia. Laat ons andere landschappen, geuren en kleuren, culturen en lekkernijen ontdekken. Laat ons ons wereldbeeld verruimen vooraleer we onze eigen ukkepukjes ter wereld brengen”.

4 juni 2017 luidde de start in van ons avontuur.~Reisplan gemaakt, bewust nog niets vastgelegd. We wilden de vrijheid om ons ter plekke te laten leiden door ons gevoel en door hetgeen we tegenkwamen. Zo konden we ’s morgens ontwaken en de woestijn intrekken om te gaan paragliden en een paar uur later met een boek aan het zwembad liggen. Pinguïns en zeeleeuwen ontmoeten in hun natuurlijk habitat en diezelfde dag ons indekken voor een zandstorm. Aan avontuurlijkheid geen gebrek: mountainbiken op de ‘Death Road’, dunebuggy’s, sandboarden, meerdaagse trektochten,etc.

Maar ook het culturele kwam aan bod: Machu Picchu uiteraard, volksfeesten in Cusco, kloosterbezoek in Arequippa, plaatselijke marktjes ontdekken,…

 

simon-bacpacking-bolivia-paar

ONZE ERVARING

Naast avontuur en cultuur is het echter de natuur die ons meermaals écht stil heeft gekregen. Vol verwondering om ons heen kijken en denken ‘Wat een geluksvogels zijn wij toch?!’ Op een maand tijd: uitgestrekte woestijn, fris groen, smalle beekjes, steile rotswanden, eindeloze zoutvlaktes, onbeschrijflijk mooie lagunes, heerlijke warmwaterbronnen, beangstigende mijnen, een prachtige Rainbowmountain, besneeuwde bergtoppen, zotte rotsformaties, … steeds opnieuw die verbazing, steeds opnieuw dat innerlijk geluksmoment omdat we de kans hebben dit allemaal te zien.

En dan is er natuurlijk nog het ontmoeten van andere mensen. Enerzijds de plaatselijke bevolking die het stiekem wel grappig vindt dat je met een mondjevol Spaans toch probeert je plan te trekken, die je probeert te overtuigen van alles te proeven wat er te proeven valt en die je – soms met een ommetje – de weg wijst. Anderzijds de andere reizigers. Mensen uit alle hoeken van de wereld, mensen met totaal verschillende achtergronden, maar allemaal met een idee van reizen, van ontdekken en ontmoeten. Die openheid onder elkaar, die gezellige babbels, die spontane behulpzaamheid; het is iets unieks.

WATERZAK-VOOR-TRAIL-2-LITER-BLAUW

WATERZAK - 2-LITER

Een waterzak als waterbroen tijdens je hikes is zoveel handiger als een drinkfles. Omdat je niet moet stoppen met wandelen om te drinken. Het water bleef ook verbazingwekkend lang koel. Goede kwaliteit ook, makkelijk te vullen, nooit gelekt.

VLIEGTUIGHOES-VOOR-RUGZAK-VAN-40-TOT-90-LITER

VLIEGTUIGHOES VOOR RUGZAK - VAN 40 TOT 90 LITER

Naast een extera bescherming voor je rugzak geeft ze ook meer ruimte. Zeer praktisch omdat je sommige dingen zoals schoenen of een handdoek zeer dicht bij de hand hebt. Ze is wel minder handig in vervoer dan een gewone rugzak. Maar zolang je geen verre verplaatsingen moet afleggen is het zeker de moeite.

AFRITSBROEK-VOOR-TREKKING-HEREN-ARPENAZ-500

AFRITSBROEK VOOR TREKKING - ARPENAZ 500

Op zich is het leuk om de mogelijkheid te hebben om van de broek een short te maken, alleen heb ik het zelf niet veel gebruikt omdat je dan eerst je schoenen moet uitdoen. Voor de rest een handige, comfortabele broek. De vele broekzakken waren ook zeer handig, en dat de zakken boven de rits zaten. Dus als je ze als short wilt gebruiken heb je nog altijd alle zakken.

De eindeloze mogelijkheden maakten van deze reis een topervaring. We hebben genoten van dag 1 tot dag 33! We vinden backpacken heerlijk en zeggen tegen iedereen die zich erdoor aangetrokken voelt: maak je dromen waar!