WAAROM IS HET EEN UITSTEKEND IDEE OM IN GROEP TE WANDELEN?

.

Waarom is het een uitstekend idee om in groep te gaan stappen?

Sportief wandelen en nordic walking, individuele sporten? Sportief wandelen of nordic walking wordt vaak beschouwd als een sport die je alleen beoefent. Het is echter nog veel leuker in groep! We hebben verschillende wandelaars gevraagd waarom ze liever in groep stappen. Ga niet steeds in je eentje, maak er eens een groepsactiviteit van!

IN GROEP GAAN IS LEUKER!

Door je aan te sluiten bij een club zul je snel opgenomen worden in de stappersgemeenschap. Het is een goede manier om je passie te delen, zonder elkaar te beconcurreren. Sophie bijvoorbeeld ontdekte deze sportieve en warme sfeer door bij een wandelclub te gaan:

'Leuke ontmoetingen, een goede sfeer en het plezier van een gedeelde hobby... dat onthoud ik van mijn wandelingen in groep. Door samen te wandelen kom je in contact met andere mensen en word je samen beter' - Sophie

IN GROEP WANDELEN OM 100% GEMOTIVEERD TE BLIJVEN

Wat je doel bij het sportief wandelen of nordic walking ook is, je haalt er alleen maar plezier uit als je het regelmatig doet. Sommigen vinden in het groepsgevoel een extra motivatie om hun wandelschoenen aan te trekken of hun nordic-walkingstokken te pakken, zoals Yann, die zijn wandelgroep voor niets ter wereld zou willen missen:

'Het is echt waar, door in groep te stappen blijf je gemotiveerd. Door je in te schrijven voor elke sessie, en ook mee te doen, stel je jezelf een zeker doel' - Yann

SAMEN VOOR EEN LEUKERE, ONTSPANNEN SESSIE

Aurélie ontdekte haar mentale en fysieke kracht nadat ze zich had ingeschreven bij een wandelclub. Ze kreeg tips and tricks van gevorderde wandelaars. Bovendien merkte ze dat samen wandelen ook niet zo monotoon is, en dat je dankzij de groepsdynamiek meteen een goed humeur krijgt!

'Door in groep te wandelen word ik uitgedaagd om sneller en langer te wandelen, en mijn grenzen te verleggen. Als je dan even een dipje hebt, kun je je optrekken aan de rest, en zo blijft de groep toch samen!' - Aurélie

Samen voor een leukere, ontspannen sessie

DOOR IN GROEP TE WANDELEN VOEL JE JE VEILIGER

We staan er niet altijd bij stil, maar door bij een wandelclub te gaan kun je ook op een rustiger manier van alle voordelen genieten. Dat geldt dan vooral voor dames. Je krijgt er meer vertrouwen door, en omdat je omringd bent door andere mensen kun je je gemakkelijker helemaal ontspannen!