6 goede redenen om een tweedehandscadeau te schenken

6 goede redenen om een tweedehandscadeau te schenken

We geven je zes goede redenen om voor een tweedehandscadeau te kiezen. Voor tijdens de feestdagen, maar eigenlijk gewoon voor heel het jaar door.

Maak jij nog geen deel uit van die 13% Belgen die een tweedehandscadeau wilt schenken tijdens de eindejaarsfeesten? Hopelijk kan dit artikel je dan wél overtuigen!

6 goede redenen om een tweedehandscadeau te schenken

1. Je cadeau heeft een verhaal

Het product dat je schenkt heeft reeds een - kort of lang - leven achter de rug bij een andere sportliefhebber. Diegene voor wie jij het koopt zorgt ervoor dat dit product niet weer nodeloos in de vuilbak belandt.

2. Je cadeau heeft minder impact op het milieu

Door een tweedehandscadeau te schenken in plaats van een splinternieuw exemplaar, zorg je ervoor dat we de CO2-uitstoot die nodig is voor het produceren van een nieuw product uitsparen. Bedankt daarvoor!

3. Een kans op twee om te scoren

Volgens de enquête van Indiville - in opdracht van Decathlon - bij zo'n 1000 personen, zou 49% van de Belgen blij zijn met een tweedehandscadeau tijdens de eindejaarsperiode. Dat betekent dus 1 kans op 2 om zeker te scoren met jouw "Second Life" geschenk, zoals we bij Decathlon zeggen. Ok, klopt, je moet dan alleen nog het juiste product uit onze collectie halen, maar daar zijn we gerust in. 🙂

6 goede redenen om een tweedehandscadeau te schenken

Ken je onze hersteldienst voor kledij al?

Je fiets of tent laten herstellen bij Decathlon, dat kon je al een tijdje. Je kledij laten herstellen, dat is wel nieuw! Een nieuwe ritssluiting nodig, of een kledingstuk dat moet ingekort worden? Het is allemaal mogelijk. Alle info over deze hersteldienst vind je op onderstaande link.

6 goede redenen om een tweedehandscadeau te schenken

4. Je cadeau verliest NIET zijn garantie

Ook al hebben we het over tweedehandsproducten, dat verandert niets aan de garantie. Net als bij een nieuw product geniet je van 2 jaar garantie op elk "Second Life" cadeau.

5. Tot 365 dagen omruilgarantie

Een tweedehandscadeau van Decathlon is een cadeau dat ook tot 365 dagen na aankoop omgeruild kan worden. Want ah ja, waarom zouden we niet dezelfde regels als die van een nieuw product hanteren?

6. Je kan een beter product schenken voor minder geld

Voor kwalitatieve sportproducten moet je natuurlijk bij Decathlon zijn. Maar als je budget beperkt is, kan je tweedehands voor een beter product gaan met het geld dat je uitspaart. Wij zouden het wel weten ...

Cadeautips op maat van jouw budget!

Cadeautips op maat van jouw budget!

Wat is jouw budget voor de eindejaarsgeschenken? 5, 25, 50 of toch eerder € 100? No stress, in dit artikel vind je cadeautips voor alle budgetten!

Waarom dit jaar niet opteren voor een "alternatief" cadeau?

De Belgen en tweedehands cadeaus

Een Decathlon-cadeau schenken, da's emoties schenken. Een tweedehands Decathlon-cadeau schenken is óok emoties schenken ... maar met minder impact op onze planeet. 49% van de Belgen zou blij zijn met een tweedehandscadeau voor Sinterklaas, Kerstmis of Nieuwjaar. Maak jij er deel van uit?