Unselected
Homme pêche au coup

Hengelen met passie

De Decathlon-winkel in Aarlen organiseerde een speciale dag voor vissers. Een vijftigtal personen kregen er de kans om het nieuwe materiaal van het merk Caperlan, ons merk voor de hengelsport, te testen. De ideale kans om te laten zien dat we bij Decathlon niet alleen verkopen, maar sport ook zelf met passie beoefenen!

Unselected

Getest en goedgekeurd

 • Olivier Van Hal, 42 jaar, speciale dag voor visser

  Olivier van hal, 42 jaar

  Olivier Van Hal, 42 jaar, uit Léglise, testte: de nieuwe hengel WIXOM-9 240MH 10/30 en het Shad-kunstaas. 

  Zijn eerste indruk: uitstekend

   

  “De ideale manier om je kunstaas goed te gebruiken, is een goed gevoel in de hengel. Omdat je het kunstaas niet kunt zien, moet je voelen op welk niveau het zich bevindt en of het goed beweegt. Alles staat of valt bij het gevoel in je hengel. En deze hengel reageert uitstekend. Je voelt in de hengel de bewegingen die het kunstaas maakt, wanneer het de bodem raakt of wanneer het wordt aangevallen.Deze hengel voldoet aan de criteria van de grote merken en biedt voor mij dan ook een goede prijs-kwaliteitverhouding! Dankzij de innovatieve ergonomische greep ligt hij goed in de hand. En door de goede kwaliteit van het koolstof, niet te stijf en niet te flexibel, kun je zeer vlot vissen. Hij is ook zeer licht en dus ideaal voor roofvissen.”

   

  Vissen is de kunst van het lokken omdat er geen indicatoren zijn

   

  “Je moet weten wat er in het water zit om het juiste lokaas te kiezen. Vang je niets, dan verander je van aas. Misschien heeft de vis geen honger. In dat geval kun je hem proberen te vangen met kunstaas dat meer trillingen geeft of kunstaas in een kleur die de vis irriteert. Ik heb ook een klein, zacht kunstaas uitgeprobeerd: de Shad.Dat kunstaas heeft een staartvin die trillingen geeft waarmee je snoeken al van op enkele meters kan irriteren en aanvallen kan uitlokken.Het is ideaal voor een no-kill, omdat het opslagsysteem snel is en goed in de bek ligt.”

   

 • Quentin David, 30 jaar, verkoper hengelsport in de Decathlon

  Quentin david, 30 jaar

  Quentin David, 30 jaar, is verkoper hengelsport in de Decathlon-winkel in Aarlen.

   

   

  “Ik ben helemaal weg van de nieuwe Wixom: dat is topklasse! Ontworpen, getest en gefabriceerd door Caperlan. Dankzij de full carbon-samenstelling tot aan het achtereind en de innovatie van de ergonomische handgreep word je beten beter gewaar en krijg je meer gevoel over de trillingen van het kunstaas. Het assortiment biedt verschillende maten en grammages voor elke vis, zowel in rivieren als op zee.”

   

  Een goede visser is een slimme visser

  Aangezien je niet over veel dingen controle hebt, moet je als visser vooral strategisch te werk gaan. Je moet tegenslagen accepteren en voortdurend alles opnieuw in vraag kunnen stellen: jezelf, het materiaal en de gebruikte technieken. Door vaak te vissen, zal je de gewoonten van vissen leren kennen en kun je anticiperen op de manier waarop zij op de valstrik reageren. Een goede visser zal een rivier kunnen lezen en over een minimale kennis van het aquatische milieu beschikken om vissen iets voor te stellen dat zo natuurlijk mogelijk lijkt. Hij zal niet vergeten dat het visbestand fragiel is en dat hij niet meer mag meenemen dan hij nodig heeft. En aangezien vissen zich niet ‘bewust’ zijn van het gevaar, zal hij natuurlijk zijn materiaal goed kiezen.

Unselected
Speciale dag voor visser bij Decathlon arlon
Unselected

No-kill, een mooi cadeau

No-kill is een vismethode en -ethiek waarbij gevangen vissen vrijwillig en systematisch worden teruggezet, ongeacht of ze al dan niet de in de regelgeving vastgestelde wettelijke minimummaat hebben bereikt. Deze nieuwe viskunst, die eerder op sportieve dan op alimentaire doeleinden is gericht, getuigt van respect voor vissen en maakt het mogelijk een goed visbestand te ontwikkelen. De vis die jij terugzet in het water is een cadeau voor een volgende visser, en was misschien al een cadeau voor jou van een vorige visser.

Unselected

Wist je dit?

Deze passie voor de hengelsport ontspringt al bij Caperlan, dat al ons materiaal van A tot Z ontwerpt in haar hoofdkantoor in Cestas, Landes. Zo zal bijvoorbeeld de ontwerper van het kunstaas het direct testen in de vijver naast de kantoren en het vervolgens aanpassen op basis van zijn waarnemingen tot hij tevreden is. Dit alleen vooraleer het in productie gaat.Deze visrijke vijver van 1,5 hectare is trouwens toegankelijk voor alle vissers die er het materiaal kunnen komen testen.